De beste gratis FSE thema’s van 2022

De beste gratis FSE thema’s van 2022

WordPress ontwikkelt zich geleidelijk aan richting Full Site Editing (FSE). Deze verzameling aan features werd geïntroduceerd in WordPress 5.9 “Josephine”. In de eerste instantie was het zo dat je alleen de layout van de content op je pagina’s en blogberichten kon toevoegen en bewerken met blokken – de rest van het website design werd bepaald door je WordPress thema. Nu is het echter mogelijk om je volledige website met blokken te bouwen, zonder dat je ook maar één regel code hoeft te schrijven. Dit geeft je veel meer vrijheid! Het is echter alleen mogelijk om Full Site Editing features te benutten als je WordPress thema die ondersteunt. Sommige thema’s doen dat beter dan andere. Hieronder hebben we 5 van de beste gratis FSE thema’s van 2022 voor je op een rijtje gezet.

5 gratis FSE thema’s voor 2022

#1. BlockPress

BlockPress is een blokthema dat een zeer goede ondersteuning biedt voor FSE, met onder andere globale stijlen en custom blokken. Het thema is compatible met WooCommerce, dus je kunt het ook gebruiken voor het bouwen van een webwinkel.

Meer info

#2. Stewart

Stewart is een minimalistisch WordPress thema dat uitblinkt in zijn eenvoud en voornamelijk gericht is op bloggers en schrijvers. Hoewel het een standaard kleurenpalet heeft, kun je de FSE features gebruiken om de kleuren aan te passen.

Meer info

#3. Tove

Ben je op zoek naar een wat kleurrijker thema dan Stewart, dan is Tove wellicht iets voor jou. Dit is een van de betere gratis FSE thema’s voor cafés, restaurants en andere horecagelegenheden en bevat diverse custom blokken en blokpatronen.

Meer info

#4. Naledi

Naledi is geïnspireerd door de natuur en reizen. Het behoort tot de betere FSE thema’s die volledig compatibel zijn met WooCommerce. Ontwerpinstellingen zijn eenvoudig aan te passen via globale stijlen en alle aanpassingen die je aan het design maakt worden ook meteen doorgevoerd op de winkelpagina’s.

Meer info

#5. Astra

Als het meest populaire WordPress thema aller tijden kon Astra natuurlijk niet anders dan zich voorbereiden op Full Site Editing. En daar zijn ze goed in geslaagd. Mocht je niet tevreden zijn met de nog enigszins beperkte FSE mogelijkheden, dan is dat geen probleem. Astra werkt namelijk ook uitstekend met diverse page builder plugins, zoals Beaver Builder, Elementor Pro en Visual Composer.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.