Google Maps toevoegen aan je WordPress website

google maps toevoegen

In ons vorige artikel bespraken we enkele belangrijke voordelen van Google Maps voor je zakelijke WordPress site. Vandaag beantwoorden we de vraag: “Hoe kan ik Google Maps toevoegen aan mijn WordPress site?”

Google Maps toevoegen aan je WordPress site

Er zijn verschillende manieren om Google Maps aan je WordPress site toe te voegen. Maar het is het makkelijkste met een plugin! Wij hebben in dit geval gekozen voor de Google Maps Widget. Deze heeft een rating van 4.7 sterren en meer dan 100.000 actieve installaties, en is compatibel met alle WordPress thema’s. Daarbij is het een lichtgewicht plugin die geen negatieve invloed heeft op de laadtijd van je website.

Stap #1

Log in op je WordPress Dashboard, ga naar Plugins > Add New en zoek naar ‘Google Maps Widget.’

Let op, er is ook een premium versie met extra features. Die is erg goed, maar je kunt eerst kijken of de gratis versie volstaat voor wat je ermee wil doen.

Stap #2

Om Google Maps op je site weer te geven, heb je een API key nodig. Via deze link kun je alle informatie vinden die je nodig hebt om een API key aan te maken.

Stap #3

Ga terug naar je WordPress Dashboard en ga naar Settings > Google Maps Widget. Plak de gekopieerde code in het Google Maps API key veld.

Stap #4

Ga naar Appearance > Widget.

Klik op de Google Maps Widget aan de linkerkant en kies een plek om de kaart weer te geven.

Stap #5

Nu moet je het adres toevoegen. Je kunt kiezen tussen een interactieve kaart of een wegenkaart. Het is ook mogelijk om een aantal andere zaken te configureren, waaronder de kleuren, de breedte en de lengte van de kaart en de taal. Zodra je klaar bent klik je op Save.

Stap #6

Bezoek je website om de Google Maps Widget in actie te zien!

Eén reactie op “Google Maps toevoegen aan je WordPress website”

  1. Hans van Driel schreef:

    Ik gebruik de googlemaps functie ook voor sponsors op onze site, maar moet wel zeggen dat het aanbrengen van een punt op de kaart in een buitengebied een groot probleem is. De functie van googlemaps accepteert alleen een voor hem bekend straatadres en bijv. geen coordinaten.
    Googlemaps op Internet accepteert wel gps-coordinaten, waardoor elk punt kan worden bepaald. Op de site een serieus probleem.

Geef een reactie