De voordelen van Google Maps voor een zakelijke WordPress site

voordelen van google maps

Ben je een zakelijke WordPress gebruiker en maak je nog geen gebruik van Google Maps? Dan loop je echt een hele hoop voordelen mis! In dit artikel bespreken we een aantal voordelen van Google Maps voor de zakelijke WordPress site. We gaan er hierbij van uit dat je je bedrijf al hebt aangemeld bij Google.

De voordelen van Google Maps voor zakelijke WordPress sites

#1. Het is gratis marketing

Om van het eerste voordeel te kunnen profiteren, hoef je Google Maps niet eens aan je website toe te voegen. Zodra je je bedrijf hebt ‘geclaimd,’ wordt je zaak automatisch weergegeven op de locatie op maps.google.nl. Dat is natuurlijk ideaal, zeker als je een bedrijf hebt dat ook offline klanten nodig heeft.

#2. Het is goed voor SEO

Weet je wat het belangrijkste is voor de organische ranking van je website in Google? Juist: backlinks! En dan hebben we het natuurlijk over kwalitatief hoogwaardige backlinks. Wanneer je je bedrijf op Google Maps claimt, dan kun je daar meteen een link naar je site toevoegen. En dat betekent weer een extra backlink vanaf een betrouwbare bron. Het toevoegen van de exacte locatie op de kaart is tevens bevorderlijk voor de authenticiteit van je bedrijf.

#3. Bezoekers kunnen makkelijker je locatie vinden

Je moet wel een aantal stappen doorlopen als je de exacte locatie van je bedrijf op Google Maps wil weergeven. Maar dit is één van de belangrijkste voordelen van Google Maps! Zeker als je Google Maps op je WordPress site integreert. Bezoekers kunnen inzoomen, uitzoomen, roteren… alles om snel en gemakkelijk je locatie te vinden.

#4. Je kunt meerdere kaarten toevoegen

Heeft je bedrijf meerdere vestigingen? Geen probleem, want je kunt ook meerdere Google Maps kaarten toevoegen. Of meerdere locaties op dezelfde kaart. Net wat je zelf het handigst vindt.

Wil je ook van de bovenstaande voordelen profiteren? In ons volgende artikel leggen we stap voor stap uit hoe jij Google Maps kunt toevoegen aan je WordPress site!

 

 

Geef een reactie