Monitor de gezondheid van je WordPress website

Monitor de gezondheid van je WordPress website

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het heel belangrijk om regelmatig backups te maken van je WordPress website. Maar wat doe je verder op het gebied van WordPress onderhoud? Het is belangrijk om de WordPress core, je thema’s en plugins tijdig te updaten, de boel in de gaten te houden, en kleine problemen op te lossen voordat het grote problemen worden. In dit artikel belichten we 5 (gratis!) plugins die je kunnen helpen om de gezondheid van je WordPress website in de gaten te houden!

De gezondheid van je WordPress website in de gaten houden

#1. Health Check

Health Check controleert je WordPress, PHP en MySQL versies en detecteert mogelijke configuratie fouten. Zo checkt de plugin bijvoorbeeld of de WordPress.org diensten wel toegankelijk voor je zijn. Dit is ook een prima plugin om mee te troubleshooten.

Meer info

#2. WP-Optimize

WP-Optimize is in staat om automatisch je database op te schonen en ervoor te zorgen dat je WordPress site zonder problemen blijft draaien. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de plugin wekelijks even de bezem door je database haalt.

Meer info

#3. WP Security Audit Log

WP Security Audit Log is een real-time gebruikers activiteit- en monitoring plugin die een soort logboek bijhoudt van alles dat er op je website gebeurt. Op die manier kun je veel sneller verdachte zaken spotten.

Meer info

#4. iThemes Security

iThemes Security beschermt je website tegen veelvoorkomende kwetsbaarheden, zoals zwakke wachtwoorden en verouderde of overbodige software. De plugin kan ook bijhouden wanneer gebruikers actie ondernemen op je site.

Meer info

#5. Query Monitor

Query Monitor laat zien welke database queries er worden uitgevoerd en of er mogelijke foutmeldingen of andere problemen zijn. Op die manier krijg je meer inzicht in waar performance kwesties door veroorzaakt zouden kunnen worden.

Meer info

 

Lees ook: De top 5 backup plugins voor WordPress

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.