Gestolen content in WordPress vinden

Gestolen content in WordPress vinden

Je investeert veel tijd en moeite om unieke, relevante en kwalitatief hoogwaardige content op je WordPress website te publiceren. Helaas wordt daar nog weleens misbruik van gemaakt; content wordt gestolen en op andere websites gepubliceerd, wat jouw ranking natuurlijk ook negatief beïnvloed. Maar hoe kom je er nu achter of jouw content gestolen is? Hieronder belichten we 2 methodes om gestolen content in WordPress te vinden.

2 methodes om gestolen content in WordPress te vinden

#1. Stel automatische diefstal notificaties in met Google Alerts 

Google Alerts wordt vaak gebruikt voor merknaam notificaties. Je typt de naam van je onderneming of website in en krijgt een melding per email wanneer je ergens genoemd wordt. Maar je kunt deze feature ook gebruiken om erachter te komen of iemand jouw content zonder toestemming gebruikt. Het werkt heel simpel: Je gaat naar Google alerts en vult de naam van je website, je URL of een deel van een artikel in. Vervolgens klik je op ‘Opties weergeven’ en selecteer je ‘Bronnen’ uit het dropdown menu. Selecteer ‘Blogs’ en ‘Web’ en klik op ‘Melding maken’. Je ontvangt nu vanzelf een email wanneer jouw content elders op het World Wide Web opduikt of wanneer iemand je website noemt.

#2. Zoek handmatig op gestolen content met Copyscape of Grammarly

Copyscape is tool die veel gebruikt wordt om te controleren op duplicate content en plagiaat. Je kunt deze tool echter ook gebruiken om gestolen content in WordPress te vinden. Ga naar Copyscape en typ je website URL in (je kunt ook de URL van een pagina of blogpost invullen). De gratis versie van Copyscape laat de top 10 resultaten zien, wat voor de meeste WordPress sites wel voldoende is. Als je een grote of heel goed bezochte website hebt of vaker te maken hebt met gestolen content in WordPress, dan kun je overwegen om te upgraden naar de premium versie van Copyscape. 

Een andere tool die je kunt gebruiken is Grammarly. Deze populaire online tool werd oorspronkelijk ontwikkeld voor het controleren van grammatica, maar de premium versie van Grammarly is uitgerust met een ingebouwde plagiaat-checker. Je kunt dan teksten kopiëren en plakken, waarna er een scan wordt uitgevoerd om te zien of er overeenkomsten elders op het web staan.

Lees ook: Wat kun je doen als je content gestolen is?

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.