Wat kun je doen als je content gestolen is?

Wat kun je doen als je content gestolen is?

Je weet inmiddels wel dat het plaatsen van duplicate content op je WordPress site niet goed is voor je positie in Google. Wanneer Google het Panda Algoritme ververst, wordt het webverkeer van sites met duplicate content het meest beïnvloed. Natuurlijk zorg jij ervoor dat je altijd unieke content publiceert. Maar wat als je erachter komt dat iemand content van jou jat? In dit artikel vertellen we wat je kunt doen als je content gestolen is.

Wat te doen als je content gestolen is

1. Stuur een bericht aan de webmaster of notificeer de host 

Als je weet wie er verantwoordelijk is voor het kopiëren van jouw teksten, dan kun je de dief natuurlijk rechtstreeks benaderen. Je kunt dan een e-mail sturen met het verzoek om de gekopieerde teksten te verwijderen. Geef daarbij duidelijk aan om welke pagina’s het gaat, en vergeet niet te vermelden dat eventueel niet door jou opgemerkte teksten ook verwijderd moeten worden. Blijf professioneel, maar geef wel aan dat als de gekopieerde teksten niet binnen de door jou gestelde termijn worden verwijderd, je juridische stappen zult ondernemen.

Je kunt er helaas niet altijd meteen achter komen wie je content gestolen heeft. In dat geval kun je wel de hosting provider van de betreffende website benaderen. WhoIsHostingThis is een uitstekende tool om erachter te komen wie de hosting provider van de website is.

2. Dien een spam rapportage bij Google in

Via deze speciale pagina van Google Webmaster Tools kun je heel eenvoudig een online melding maken van het feit dat je content gestolen is. Als je in je recht staat, kan Google de gekopieerde content uit haar zoekresultaten verwijderen.

3. Maak een melding van ‘inbreuk op auteursrecht’

Het is ook mogelijk om een officiële juridische klacht in te dienen. Volgens Search Engine Land krijgt Google tot wel 8 miljoen DMCA verzoeken per maand. En die worden allemaal behandeld! Hou er rekening mee dat dit wel wat verder gaat dan een simpele spam rapportage. Lees de Digital Millenium Copyright Act (DMCA) dus eerst goed door en bekijk wat de consequenties kunnen zijn.

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.