Zo integreer je je Etsy shop met WordPress!

Zo integreer je je Etsy shop met WordPress!

Heb je een Etsy shop en een WordPress website? Als je deze aan elkaar koppelt, kan dit helpen om meer producten te verkopen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe jij je Etsy shop aan WordPress kunt toevoegen!

Waarom je Etsy shop toevoegen aan WordPress?

Etsy shops zijn enigszins beperkt in features vergeleken met andere populaire ecommerce platforms zoals Shopify of WooCommerce. Dat is vooral omdat Etsy een online marktplaats is voor creatieve goederen, terwijl WooCommerce en Shopify complete ecommerce platformen zijn. Etsy shops hebben strikte product richtlijnen met beperkte betaalmogelijkheden, die wellicht niet in alle landen beschikbaar zijn. Ook heb je niet de mogelijkheid om geavanceerde features aan je Etsy shop toe te voegen, zoals je met een eigen WooCommerce webshop kunt doen.

Maar Etsy biedt je wel meer exposure aan een niche clientèle die op zoek is naar artistieke, handgemaakte en unieke producten. Etsy is heel makkelijk te gebruiken, en je hoeft geen tijd te investeren in het zoeken naar klanten omdat ze al op de marktplaats zitten.

Als je je onderneming wil uitbreiden dan kun je je WordPress website echter heel goed gebruiken om de producten in je Etsy shop op een betere manier te laten zien.

Je Etsy shop integreren met WordPress

Het eerste dat je moet doen is de Etsy Shop plugin installeren en activeren.

Daarna ga je naar Settings > Etsy Shop, waar je je Etsy API key invoert om je shop met de plugin te verbinden. Als je geen Etsy API key hebt volg je de link om deze op te halen via je Etsy shop.

etsy shop

Zodra je op de link klikt, wordt je gevraagd een nieuwe app te creëren. Voer de naam en beschrijving van de app in en voeg je WordPress website URL toe. Daarna moet je de beste keus voor je applicatie selecteren en op de Create App knop klikken.

etsy shop

Nu kun je de Etsy API key kopiëren.

etsy shop

Ga terug naar je WordPress admin en plak de Etsy API key in het veld. Sla de wijzigingen op. De plugin zal nu je API key valideren en verbinding maken met je Etsy shop.

etsy shop

Nu kun je de producten in je Etsy shop direct op je WordPress site laten zien én verkopen. Je moet dan wel een nieuwe pagina in WordPress aanmaken, of een bestaande pagina bewerken. Op deze pagina voeg je de volgende shortcode toe:

[etsy-shop shop_name=”mijnshop” section_id=”12345678″]

Vergeet niet om de shop naam en section ID in deze shortcode met je eigen Etsy shop naam en ID te vervangen.

Deze kun je vinden in je Etsy shop onder Shop Manager.

Let op dat je al ingelogd bent op je Etsy account.

etsy shop

Op deze pagina klik je op de link in het linker menu om toegang te krijgen tot je shop.

etsy shop

Eerst kopieer je de naam van je shop. Vervolgens klik je op de Edit Shop knop om de section ID te achterhalen.

etsy shop

Klik op het Listings tabblad in het linkermenu.

etsy shop

Selecteer de sectie waaraan je je producten hebt toegevoegd.

etsy shop

De section ID wordt weergegeven in de pagina URL wanneer je geselecteerde sectie geladen naar. Kopieer de ID om deze in de shortcode te plakken.

etsy shop

Na het toevoegen van de shortcode met je shop naam en section ID kun je de betreffende pagina bezoeken om je Etsy shop in WordPress te bekijken.

etsy shop

Je kunt dezelfde shortcode op meerdere plaatsen toevoegen. Om verschillende listings weer te geven hoef je alleen maar de section ID in de shortcode aan te passen; de shop naam kan hetzelfde blijven.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.