Zo integreer je je Etsy shop met WordPress!

etsy shop

Heb je een Etsy shop en een WordPress website? Als je deze aan elkaar koppelt, kan dit helpen om meer producten te verkopen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe jij je Etsy shop aan WordPress kunt toevoegen!

Waarom je Etsy shop toevoegen aan WordPress?

Etsy shops zijn enigszins beperkt in features vergeleken met andere populaire ecommerce platforms zoals Shopify of WooCommerce. Dat is vooral omdat Etsy een online marktplaats is voor creatieve goederen, terwijl WooCommerce en Shopify complete ecommerce platformen zijn. Etsy shops hebben strikte product richtlijnen met beperkte betaalmogelijkheden, die wellicht niet in alle landen beschikbaar zijn. Ook heb je niet de mogelijkheid om geavanceerde features aan je Etsy shop toe te voegen, zoals je met een eigen WooCommerce webshop kunt doen.

Maar Etsy biedt je wel meer exposure aan een niche clientèle die op zoek is naar artistieke, handgemaakte en unieke producten. Etsy is heel makkelijk te gebruiken, en je hoeft geen tijd te investeren in het zoeken naar klanten omdat ze al op de marktplaats zitten.

Als je je onderneming wil uitbreiden dan kun je je WordPress website echter heel goed gebruiken om de producten in je Etsy shop op een betere manier te laten zien.

Je Etsy shop integreren met WordPress

Het eerste dat je moet doen is de Etsy Shop plugin installeren en activeren.

Daarna ga je naar Settings > Etsy Shop, waar je je Etsy API key invoert om je shop met de plugin te verbinden. Als je geen Etsy API key hebt volg je de link om deze op te halen via je Etsy shop.

etsy shop

Zodra je op de link klikt, wordt je gevraagd een nieuwe app te creëren. Voer de naam en beschrijving van de app in en voeg je WordPress website URL toe. Daarna moet je de beste keus voor je applicatie selecteren en op de Create App knop klikken.

etsy shop

Nu kun je de Etsy API key kopiëren.

etsy shop

Ga terug naar je WordPress admin en plak de Etsy API key in het veld. Sla de wijzigingen op. De plugin zal nu je API key valideren en verbinding maken met je Etsy shop.

etsy shop

Nu kun je de producten in je Etsy shop direct op je WordPress site laten zien én verkopen. Je moet dan wel een nieuwe pagina in WordPress aanmaken, of een bestaande pagina bewerken. Op deze pagina voeg je de volgende shortcode toe:

[etsy-shop shop_name=”mijnshop” section_id=”12345678″]

Vergeet niet om de shop naam en section ID in deze shortcode met je eigen Etsy shop naam en ID te vervangen.

Deze kun je vinden in je Etsy shop onder Shop Manager.

Let op dat je al ingelogd bent op je Etsy account.

etsy shop

Op deze pagina klik je op de link in het linker menu om toegang te krijgen tot je shop.

etsy shop

Eerst kopieer je de naam van je shop. Vervolgens klik je op de Edit Shop knop om de section ID te achterhalen.

etsy shop

Klik op het Listings tabblad in het linkermenu.

etsy shop

Selecteer de sectie waaraan je je producten hebt toegevoegd.

etsy shop

De section ID wordt weergegeven in de pagina URL wanneer je geselecteerde sectie geladen naar. Kopieer de ID om deze in de shortcode te plakken.

etsy shop

Na het toevoegen van de shortcode met je shop naam en section ID kun je de betreffende pagina bezoeken om je Etsy shop in WordPress te bekijken.

etsy shop

Je kunt dezelfde shortcode op meerdere plaatsen toevoegen. Om verschillende listings weer te geven hoef je alleen maar de section ID in de shortcode aan te passen; de shop naam kan hetzelfde blijven.

2 reacties op “Zo integreer je je Etsy shop met WordPress!”

 1. Hilda agopian schreef:

  Hallo, van jouw artikel begrijp ik dat integratie kan worden gemaakt van etsy naar woocommerce maar mijn alle producten zijn In woocommerce en ik wil ze allemaal naar etsy koppelen. Is dat mogelijk?
  Bedankt

 2. Christa schreef:

  Hallo,
  Ik heb een WP website en een Etsy account.
  Het was de bedoeling dat ik altijd nog een etsy link zou toevoegen aan mijn WP webshop pagina, zodat de mensen naar mijn Etsy shop geleid zouden worden. Maar nu las ik dat het veel slimmer is om juist mensen vanaf Etsy naar mijn WP shop te leiden en ze daar te behouden, zodat ze niet makkelijk weer terug kunnen vallen in de vele andere concurrerende etsy shops, waardoor ik mijn potentionele klant weer kwijt ben…klopt dit?, bestaat dit? En kan dat met elke WP Theme? Dit is een andere methode dan u hebt voorgesteld?
  Ik las iets over een plugin: etsy360?
  Mijn WP thema is: NikkonVersie: 1.0.93, of moet die eerst bijgewerkt worden tot WP 5 met de Gutenberg editor? Ik ben echt niet handig met computers, laat staan dit soort dingen:)

  Vriendelijke groeten,
  Christa

Geef een reactie