Elementor Blocks for Gutenberg plugin

Elementor Blocks for Gutenberg plugin

Eerder deze maand schreven we al een blogpost over wat Gutenberg zou kunnen betekenen voor page builder plugins. Hoewel het aannemelijk lijkt dat Gutenberg het begin van het einde wordt voor page builder plugins, zijn er ook plugins die zich goed voorbereiden op de naderende integratie van Gutenberg in WordPress 5.0. In februari kondigde Elementor, een van de meest populaire page builders voor WordPress, al aan dat ze hard bezig waren om hun plugin volledig compatibel te maken met Gutenberg. Deze week introduceerde Elementor dan eindelijk de nieuwe Elementor Blocks for Gutenberg plugin.

Elementor Blocks for Gutenberg

De Elementor Blocks for Gutenberg plugin gaat verder dan basiscompatibiliteit; gebruikers hebben namelijk de mogelijkheid om elk gewenst Elementor template met één muisklik aan Gutenberg toe te voegen. Het custom block functioneert als soort van pijpleiding naar de Elementor library; content en ontwerpen die de gebruiker al in de Elementor interface heeft gecreëerd, kunnen direct geïmporteerd worden.

Dit maakt het ook mogelijk om meer geavanceerde layouts naar Gutenberg te brengen en binnen de editor een voorvertoning te bekijken. Gebruikers kunnen kiezen uit meer dan 300 pre-designed blocks en meer dan 100 pre-designed pagina’s. Uiteindelijk zal de plugin in de core plugin van Elementor geïntegreerd worden.

elementor blocks for Gutenberg

Toewijding

De beschikbaarheid van deze nieuwe plugin demonstreert de toewijding van Elementor aan de evoluerende WordPress editor. Elementor heeft momenteel meer dan een miljoen actieve installaties en een gemiddelde beoordeling van 4.8 sterren op WordPress.org.

Elementor CMO Ben Pines maakt duidelijk dat hun product zich niet door Gutenberg uit het veld laat slaan. “Elementor werd gelanceerd in een verzadigde markt, met veel page builder en website builder alternatieven,” schreef hij. “We zijn er in geslaagd om marktleider te worden door de beste oplossing te bieden, en we zijn van plan om voorop te blijven lopen. We zullen onze missie voortzetten in volledige samenwerking met WordPress.”

Andere page builder plugins

Andere populaire page builder plugins zoals Divi Builder (500k+ actieve installaties) en Beaver Builder (500k+ actieve installaties), hebben eveneens ondersteuning voor Gutenberg aangekondigd. Maar beide plugins zijn vooralsnog niet verder gekomen dan een knop waarmee gebruikers kunnen schakelen tussen de page builder en de nieuwe WordPress editor.  Elementor loopt zonder twijfel voorop door haar content binnen Gutenberg beschikbaar te maken. Met de nieuwe Elementor Blocks for Gutenberg plugin hoeven gebruikers niet te kiezen tussen Gutenberg en hun favoriete page builder.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.