Een contactformulier openen in een popup: dat doe je met Ninja Forms!

Een contactformulier laten openen in een popup is een ideale functionaliteit om op verschillende punten in je website te integreren, bijvoorbeeld bij het verlaten van de website. In dit artikel leggen we uit hoe je een contactformulier in een popup laat openen, met behulp van Ninja Forms.

Een contactformulier openen in een popup

Over Ninja Forms contactformulieren

Ninja Forms is een gemakkelijk te gebruiken, lichtgewicht form builder plugin voor WordPress. Je kunt er zowel simpele als meer complexe contactformulieren mee maken, welke na het klikken op een tekstlink of afbeelding geopend worden in een popup. De formulieren zijn voorzien van een minimalistisch design dat uitstekend te integreren is in de meeste WordPress thema’s. Een formulier plugin moet natuurlijk goed bestand zijn tegen spam submissie, en Ninja Forms heeft daar twee preventie methodes voor. De eerste is het toevoegen van een simpele Spam vraag, één die iedereen goed zal kunnen beantwoorden. De tweede methode is het toevoegen van een zogeheten honey pot field. Dit is een verborgen veld dat een mens leeg zal laten omdat ze het niet zien; een spam bot zal het echter wel invullen, en in dat geval zal de submissie worden verwijderd.

De basis plugin is gratis te downloaden, maar er zijn ook premium add-ons verkrijgbaar, mocht je die nodig hebben.

Hoe werkt het?

We gaan er voor het gemak even vanuit dat je al een contactformuliertje hebt gebouwd. Na het installeren en activeren van de plugin gebruik je de [ninja_forms_modal] shortcode, welke je de volgende parameters meegeeft:

  • Je form ID (id)
  • De tekst of afbeelding URL die je als link wilt gebruiken (tekst_link of image_link).

De shortcode zou er dan bijvoorbeeld zo uit komen te zien:

[ninja_forms_modal_form id=2 text_link=”Klik hier om het formulier in te vullen”]

Als er nu iemand op je link linkt, zal je Ninja Forms contactformulier openen in een mooie popup.

Wil je meer weten over Ninja Forms of wil je direct de plugin downloaden? Ga dan naar https://ninjaforms.com/.

Eén reactie op “Een contactformulier openen in een popup: dat doe je met Ninja Forms!”

  1. Johan schreef:

    Een contactformulier in pop-up lijk me, nu ik dit zo lees, echt heel erg handig. Ik ga de duidelijke handleiding die in dit artikel staat zeker gebruiken op mijn webite, het ziet er goed uit!

Geef een reactie