Ninja Forms WordPress plugin

Ninja Forms WordPress plugin

Ninja Forms is de ultieme gratis oplossing voor het creëren van diverse formulieren voor WordPress. Ninja Forms maakt het bouwen van formulieren voor WordPress websites zeer eenvoudig door middel van een ‘drag and drop’ interface, waarbij absoluut geen enkele code vereist is. Maar voor de ontwikkelaars onder ons heeft Ninja Forms genoeg haken en filters, zodat werkelijk alles met dit krachtige framework kan worden gemaakt.

NINJA FORMS WORDPRESS PLUGIN

Elk veld in Ninja Forms komt met een scala aan opties, waaronder: label-positie, standaardwaarden, invoermaskers, help-tekst, datum-picker, en zelfs ‘custom CSS classes’ om de gebruiker volledige controle te geven over de kleinste details van het formulier. Ninja Forms kunnen op vier verschillende manieren worden geïntegreerd in een WordPress site:

  1. automatisch naar een specifieke pagina laten verwijzen;
  2. een ‘shortcode’ toevoegen aan welk gewenst content-gebied dan ook;
  3. door gebruik te maken van het Ninja Forms widget;
  4. toevoegen van een functie in één van de thema’s template files.

Ninja Forms database

Ninja Forms stuurt de beheerder van de WordPress website een e-mail met de door de gebruikers opgegeven informatie. Tevens wordt al deze informatie opgeslagen in een database, waar deze informatie trouwens te allen tijde kan worden geraadpleegd of worden opgehaald. Ook kan van deze informatie een .CSV bestand gemaakt worden of rechtstreeks bewerkt worden in de WordPress admin, hoe het de beheerder het beste uitkomt.

Extra functies en spam filters

Ninja Forms functioneert bijna geheel zonder JavaScript, met uitzondering van een paar functies. Wanneer de situatie vraagt om het gebruik van JavaScript zal Ninja Forms alleen die bestanden laden en alleen op de pagina’s waar ze nodig zijn. Op deze manier blijft de WordPress website ‘slank’ en snel. Spam wordt ook door Ninja Forms ondervangen door een ingebouwde simpele vraag / antwoord oplossing, deze kan gebruikt worden als een verificatie methode. Op deze manier hoeft geen gebruik gemaakt te worden van onleesbare captcha’s, maar wordt spam toch gefilterd.

De Ninja Forms basis plugin is volledig gratis en er zijn geen beperkingen wat betreft hoe je Ninja Forms gebruikt. Je mag de plugin op zoveel websites gebruiken als je wilt. Dus gewoon downloaden en beginnen met het creëren van prachtige formulieren! Heb jij een formulier gebouwd met behulp van Ninja Forms dat het vermelden waard is? Post dan je link onder dit bericht.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.