Leer meer over duurzaam web development op WordPress.tv

Leer meer over duurzaam web development op WordPress.tv

Afgelopen week (22 april) was het Earth Day, een wereldwijd jaarlijks evenement dat voor het eerst werd gevierd in 1970 en draait om het milieukwesties. In de afgelopen jaren is er, ook op WordCamps, steeds meer aandacht gekomen voor milieuvriendelijk en duurzaam web development. Er zijn inmiddels meerdere presentaties beschikbaar op WordPress.tv die laten zien hoe web developers een positieve impact kunnen hebben op het reduceren van de CO2 voetafdruk van het World Wide Web. We hebben een aantal van deze presentaties voor je op een rijtje gezet!

Presentaties over duurzaam web development

Low-Carbon Web Design

Jenn Schlick, projectmanager van het MIT Energy Initiative, was een van de eerste WordCamp sprekers om aandacht te besteden aan dit onderwerp. In haar presentatie Low-Carbon Web Design op WordCamp Finland in 2016 legde ze een aantal manieren uit waarop ontwikkelaars de CO2 afdruk van een website kunnen minimaliseren door te optimaliseren voor performance en te kiezen voor online diensten die werken met duurzame energie.

Zero Carbon WordPress

In 2017 gaf Tom Greenwood een presentatie getiteld Zero Carbon WordPress. Hij daagde de WordPress community uit om te helpen het klimaatverandering tegen te gaan. Omdat zo’n groot deel van het World Wide Web op WordPress draait, heeft de WordPress community de kans om het goede voorbeeld te geven. Dit begint volgens Greenwood met het ontwikkelen van websites die minder energie verbruiken, en het kiezen voor hosts die werken met duurzame energiebronnen.

How better performing websites can help save the planet

Tijdens WordCamp Bordeaux 2019 sprak Jack Lenox over “How better performing websites can help save the planet.” Zijn presentatie legt de nadruk op performance, met praktische stappen voor het simplificeren van de interface, het reduceren van code, het gebruiken van de juiste bestandsformaten, caching, toegankelijkheid en meer.

Lenox heeft ook een piepklein WordPress thema ontwikkeld: Susty. Dit thema is volgens hem “een experiment in minimalisme” en laadt WordPress met slechts 6KB data transfer.

Environmentally Friendly WordPress Development

Tijdens WordCamp Nordic 2019 gaf Jaakko Alajoki een presentatie getiteld Environmentally friendly WordPress development. Hij gebruikte een Raspberry Pi web server en stroommeter om het stroomverbruik te demonstreren. De sessie moet binnenkort op WordPress.tv beschikbaar zijn.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.