Matt Mullenweg lanceert Distributed.blog

Matt Mullenweg lanceert Distributed.blog

Matt Mullenweg heeft een nieuwe website gelanceerd op Distributed.blog, met de slogan “The future of work is here.” Er is verder nog niets op de website te vinden, behalve een e-mail opt-in. Het is nog niet duidelijk waar degenen die hun e-mailadres invullen zich voor opgeven, maar de mysterieuze website maakt een hoop mensen nieuwsgierig.

The Way we Work

Mullenweg heeft recentelijk een talk opgenomen voor TED’s nieuwe videoserie, The Way We Work. Mullenweg is in de afgelopen 14 jaar, sinds hij Automattic oprichtte, een expert geworden op het gebied van gedistribueerd werk. Er werken inmiddels meer dan 800 mensen voor het bedrijf. In de video vertelt hij dat hij de term “distributed” verkiest boven “remote,” omdat het woord remote impliceert dat er een aantal mensen centraal zijn en anderen niet.

“Toen ik in 2008 vanuit huis als ontwikkelaar aan de slag ging, geloofden veel van mijn vrienden en familieleden niet dat ik “een echte baan” had. Mensen zeiden vaak dingen als “Wat doe je ook alweer thuis de hele dag…?” Soms kreeg ik zelfs eerlijke vragen van ongelovige vrienden, zoals “Waarom zoek je geen echte baan?” De cultuur van werken op afstand wordt nu, 11 jaar later, nog steeds niet overal begrepen, maar er komt langzaam verbetering in.”

Gedistribueerd personeelsbestand

“Ik denk dat een gedistribueerd personeelsbestand de meest effectieve manier is om een bedrijf op te bouwen,” zei Mullenweg. “De sleutel is dat je dit bewust moet benaderen. Ik geloof dat talent en intelligentie gelijkmatig verdeeld zijn over de wereld, maar kansen niet.” Grote tech bedrijven, evenals meer traditionele organisaties, worstelen nog steeds om deze manier van werken te accepteren.

Mullenweg’s TED talk legt ook een aantal voordelen van gedistribueerd werk uit. Daarnaast anticipeert hij op reacties van managers in traditionele werkomgevingen, die zouden zeggen, “Tuurlijk, dat werkt dan wel voor al die fancy techneuten, maar niet voor ons.” Mullenweg beschrijft een aantal tips om aan de slag te gaan, zoals alles documenteren, de online communicatie verhogen, en experimenteren met samenwerkingstools.

Nooit meer terug

Automattic was het eerste WordPress bedrijf dat vanuit een volledig gedistribueerd personeelsbestand opereert. Veel andere productbedrijven, hosts en bureaus volgen hun voorbeeld. Teams op afstand en gedistribueerde teams zijn nu zo normaal in het WordPress ecosysteem dat veel van de mensen die deze manier van werken ervaren hebben, nooit meer terug willen naar hun oude leven.

Distributed.blog

Dat geldt ook voor mij. Dus ik ben heel benieuwd naar wat Distributed.blog ons allemaal gaat brengen. In de tussentijd… Wat denk jij wat Distributed.blog voor website zal worden? Laat het ons weten in de reacties!

 

Lees ook: Newspack wordt het nieuwe Automattic CMS voor nieuwsorganisaties

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.