Dashicons krijgt 13 nieuwe iconen in WordPress 5.2

Dashicons krijgt 13 nieuwe iconen in WordPress 5.2

Dashicons, het WordPress icon font, zal met de lancering van WordPress 5.2 de eerste update in drie jaar krijgen. De bibliotheek zal geüpdatet worden om het verouderde WOFF 1.0 (Web Open Font Format 1) te vervangen door WOFF2, wat voor een verbeterde compressie zal zorgen. WOFF 1.0 zal wel nog in de core behouden blijven om terugwaartse compatibiliteit te waarborgen. Daarnaast zullen er 13 nieuwe iconen worden toegevoegd. Het gaat bij de 13 nieuwe iconen om aanvullingen op verschillende categorieën, waaronder Buddicons, Core Teams, sites, menu’s en social.

Nu ook ‘businesswoman’ en ‘businessperson’ iconen

Nate Allen, Senior Web Engineer bij 10up, is een nieuwe contributor van de Dashicons bibliotheek, ondanks het feit dat hij eigenlijk geen ontwerper is.

“WordPress had al zo lang als ik me kan herinneren een ‘businessman’ dashicon, maar er was geen vrouwelijke of genderneutrale versie – tot nu!” zei Allen. “Voorheen werkte ik voor Firefly Partners, een bureau dat WordPress sites bouwt voor non-profit organisaties. Ik werkte aan een project voor een vrouwenrechten organisatie dat een ‘medewerkers’ post type nodig had. Het was een beetje ongemakkelijk om aan hen uit te leggen dat er een ‘businessman’ icoon was dat we gratis konden gebruiken, of ze konden extra betalen om een custom ‘businesswoman’ icoon te laten ontwerpen. Niet kwam WordPress niet al te best over.”

Allen diende een GitHub issue in om te kijken of iemand bereid was om een ‘businesswoman’ en ‘businessperson’ icoon te ontwerpen, maar niemand had tijd. Dashicons wordt beheerd door een team van vrijwilligers en het kan een hoop tijd kosten om nieuwe iconen te laten ontwerpen.

“Ongeveer 5-6 maanden later leerde ik hoe ik Illustrator kon gebruiken om vector iconen te creëren, en heb ik zelf de iconen ingediend,” zei Allen. Zijn nieuwe iconen zullen in de volgende update van WordPress worden geïntegreerd.

dashicons

In totaal 13 nieuwe Dashicons iconen

Deze business people iconen zijn handig voor projecten waar custom post types voor bio’s, referenties, teamleden en vacatures nodig zijn. De Dashicons update maakt de bibliotheek nog uitgebreider en handiger voor meer diverse projecten.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.