Wat is Cross Browser Testing en waarom is het belangrijk?

Wat is Cross Browser Testing en waarom is het belangrijk?

Als je een nieuw website ontwerp wil implementeren of wil overstappen op een ander WordPress thema, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je website er goed uitziet. Cross Browser Testing is een proces waarbij een website in alle browsers, op alle schermformaten, op alle besturingssystemen en op alle mobiele apparaten wordt getest, om ervoor te zorgen dat je website er overal goed uit ziet en naar behoren functioneert.

Waarom is Cross Browser Testing belangrijk in WordPress?

Waarom zou je een WordPress website in verschillende browsers testen? Google Chrome is momenteel de meest populaire webbrowser ter wereld, met een marktaandeel van 65% op desktop computers en 57% op mobiele apparaten. Andere browsers zoals Firefox, Safari, Opera, Microsoft Edge en Internet Explorer worden echter nog altijd door honderden miljoenen mensen gebruikt. Doordat er zoveel verschillende browsers, besturingssystemen en apparaten zijn, is Cross Browser Testing een zeer belangrijk onderdeel van web development geworden.

Cross Browser Testing helpt je een consistente webervaring te bieden aan al je bezoekers, ongeacht de browser, het apparaat of platform dat zij gebruiken.

Hoewel alle populaire browsers zich bijna identiek gedragen bij het renderen van webpagina’s, maken ze allemaal gebruik van andere code. Dat betekent dat ze bepaalde website elementen soms anders verwerken.

Wat betekent dit voor jou als eigenaar van een WordPress website? Wel, het kan dat je website er in verschillende browsers anders uitziet. Omdat dit niet veelvoorkomende foutmeldingen zijn die voor iedereen zichtbaar zijn, kan het soms maanden duren voordat je erachter komt dat er een probleem is; tot het moment dat iemand hier een melding van maakt.

Daarom is Cross Browser Testing zo belangrijk. Je kunt er dan namelijk voor zorgen dat je website aan al je bezoekers dezelfde gebruikerservaring biedt.

Hoe kom je erachter welke browsers je bezoekers gebruiken?

Als je bedenkt hoeveel besturingssystemen, browsers en browser versie combinaties er zijn, weet je dat Cross Browser Testing een behoorlijke klus is. Maar als je weet welke populaire browsers, besturingssystemen en apparaten je bezoekers gebruiken, kun je het proces aanzienlijk makkelijker voor jezelf maken. Afhankelijk van je statistieken, hoef je misschien maar een aantal combinaties te testen. Met behulp van Google Analytics kun je erachter komen welke browsers, besturingssystemen en apparaten populair zijn onder je gebruikers. Log in op je Google Analytics account en ga naar Audience > Technology. Hier kun je alle informatie vinden die je nodig hebt.

cross browser testing

Zodra je de lijst hebt, kun je je focussen op de meest voorkomende combinaties. Begin je net pas met je website en heb je geen Google Analytics, dan raden we aan dat je dat meteen installeert. Je kunt dan een paar weken wachten om data te verzamelen, of meteen aan de slag gaan met Cross Browser Testing. Hoe je dat het beste kunt doen lees je morgen!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.