CC Search: Creative Commons lanceert nieuwe zoekmachine voor afbeeldingen

CC Search: Creative Commons lanceert nieuwe zoekmachine voor afbeeldingen

Na meer dan twee jaar in beta heeft Creative Commons afgelopen week haar nieuwe zoekmachine voor afbeeldingen gelanceerd: CC Search.

Het compleet vernieuwde CC Search

CC Search heeft een volledig nieuw ontworpen zoekpagina, verbeterde navigatie en zoekfilters, snellere laadtijden en levert nog relevantere zoekresultaten. Ook de attribuut-opties zijn verbeterd, waardoor het makkelijker is voor gebruikers om de tekst of HTML met licentie iconen te kopiëren. Daarbij is elke afbeelding voorzien van een unieke link, zodat gebruikers optionele feedback kunnen geven met betrekking tot hoe zij de werken gebruiken.

30 miljoen afbeeldingen

Creative Commons heeft maar liefst 30 miljoen CC-gelicentieerde afbeeldingen geindexeerd. Deze zijn afkomstig uit verschillende collecties, waaronder Flickr, Geograph Britain en Ireland, Bēhance, en het Metropolitan Museum of Art. Het lange termijn doel van de non-profit organisatie is om toegang te verschaffen tot alle 1.4 miljard CC-gelicentieerde werken op het web.

Creative Commons zal de afbeeldingscatalogus binnenkort uitbreiden met werken van Europeana en Wikimedia Commons. Later dit jaar zullen er ook open textbooks en audio worden toegevoegd. Ook voor de website zelf staan nog een aantal verbeteringen op de planning. Hierbij kun je denken aan geavanceerde filters voor de homepagina, de mogelijkheid om door collecties te browsen zonder zoektermen in te voeren, en een verbeterde toegankelijkheid en gebruikerservaring op mobiele apparaten.

Ideaal voor WordPress bloggers en ontwerpers!

CC-gelicentieerde afbeeldingen zijn zeer gewild bij WordPress bloggers en ontwerpers, en iedereen die op zoek is naar geschikte afbeeldingen voor websites, webshops en blogs. Maar het achterhalen van licenties en attribuutinformatie kan veel tijd kosten. CC Search lost dit op door alles op één platform beschikbaar te stellen en de performance van de zoekfunctie te optimaliseren.

 

Lees ook: Smush 3.0: De toekomst van afbeeldingsoptimalisatie

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.