Bootstrap heeft nieuw Long Term Support plan

Bootstrap heeft nieuw Long Term Support plan

Bootstrap, de meest gebruikte open source front-end componentenbibliotheek op het World Wide Web, heeft een nieuw Long Term Support plan. Van nu af aan krijgt elke grote versie ten minste zes maanden ondersteuning nadat hij is stopgezet, gevolgd door zes maanden kritische bug fixes en beveiligingsupdates. Dit moet de ontwikkelingscyclus wat voorspelbaarder maken.

Long Term Support

Het Bootstrap ontwikkelingsteam heeft de status van versie 3 afgelopen week op ‘end of life’ gezet en is van plan om versie 4 naar LTS over te zetten nadat Bootstrap 4.4 is uitgerold. Long Term Support versies zullen over het algemeen geen nieuwe features krijgen, maar er kunnen nog wel bug fixes, beveiligingsupdates en documentatie updates doorgevoerd worden. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan versie 5. Hiervoor is nog geen releasedatum bekend gemaakt.

Bijna 30% van alle websites gebruikt Bootstrap

Volgens BuiltWith is Bootstrap het meest populaire design framework dat er momenteel gebruikt wordt. HTML5 Boilerplate, die op nummer 2 staat, heeft grofweg een derde van het marktaandeel van Bootstrap. Statistieken van W3Techts laten zien dat Bootstrap.js wordt gebruikt door 25.4% van de sites waarvan de JavaScript bibliotheek het kan detecteren. Naar schatting betreft dit 19.3% van alle websites.

Zicht op ontwikkelingscyclus

Bootstrap worden door honderden WordPress plugins en thema’s geïmplementeerd (Dit waren de top 7 Bootstrap thema’s van vorig jaar). Afhankelijk van hoe ze het framework gebruiken en welke versies ze ondersteunen, zullen ontwikkelaars zich willen inlezen in de veranderingen die het nieuwe Long Term Support plan van Bootstrap bekend met zich meebrengt. Dat biedt namelijk goed zicht op de ontwikkelingscyclus. Op die manier kunnen er betere keuzes gemaakt worden over welke versies ontwikkelaars willen ondersteunen, en hoe lang ze dit willen blijven doen.

De LTS data staan vooralsnog niet in steen gebeiteld, maar het Bootstrap ontwikkelingsteam wil de tijdlijn in de toekomst wel zo strak mogelijk aanhouden.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.