Podcasten met WordPress? Gebruik Blubrry PowerPress!

Podcasten met WordPress? Gebruik Blubrry PowerPress!

Er zijn verschillende diensten waar je gebruik van kunt maken als je wil podcasten met WordPress, zoals bijvoorbeeld Libsyn en Soundcloud. Deze diensten kunnen naar je WordPress site linken. Er zijn ook heel veel goede podcasting plugins voor WordPress. Maar als je de primaire interactie met je podcast wilt hebben op de plek waar je je het meest op je gemak voelt – je eigen WordPress dashboard – dan is Blubrry PowerPress de beste oplossing.

Wat is Blubrry PowerPress?

Blubrry PowerPress is een alles-in-één plugin waarmee je een podcast volledig vanaf je WordPress website kunt uploaden, hosten en publiceren. Je hoeft hierbij geen gebruik te maken van een externe dienst (hoewel dat wel kan als je daar behoefte aan hebt). Alles – abonnee opties, een ingebouwde speler, RSS beheer en nog veel meer – werkt direct ‘out of the box.’

Hoe werkt het?

Ga in je WordPress Dashboard naar Plugins > Add New en zoek naar de PowerPress Podcasting plugin by Blubrry. Installeer en activeer de plugin.

blubrry powerpress

Als de instellingen van de plugin wat overweldigend lijken, zorg dan dat je overschakelt naar Simple Mode. Advanced Mode biedt heel veel controle, maar Simple Mode maakt het net even wat makkelijker om door de eerste setup heen te komen.

blubrry powerpress

Onder de Podcast Settings header vul je al je iTunes informatie in. Waarom iTunes? Omdat dat de plek is waar de meeste podcast-luisteraars heen gaan. Hoe completer de informatie, hoe beter.

blubrry powerpress

Onder Program Title vul je de titel van je podcast in. Zorg voor een pakkende titel die luisteraars vertelt waar de show over gaat.

Bij iTunes Program Subtitle vul je een subtitel in. Deze zal mensen helpen om je show te vinden, dus zorg voor een korte, krachtige en beschrijvende tekst.

Bij iTunes Program Summary vul je de lange versie van de subtitel in (tot 4.000 tekens). Zie het maar als de achterkant van een boek – als je de tekst leest en niet meteen verder wil lezen, ga je het boek niet kopen. Zo werkt het hier ook.

iTunes Categories zijn heel belangrijk. Het is de bedoeling dat je zo specifiek mogelijk bent. Niet alleen omdat mensen je podcast dan sneller zullen vinden, maar ook omdat het je de kans biedt om in de best-of ranking van die categorie of subcategorie terecht te komen.

iTunes Type is een nieuwe tag die is geïntroduceerd met iOS 11. Als je voor Episodic kiest, staat de nieuwste aflevering altijd bovenaan je feed. Kies je voor Serial, dan zal de oudste aflevering bovenaan staan.

blubrry powerpress

Je podcast is natuurlijk niet compleet zonder artwork. iTunes beveelt een 3000×3000 JPG of PNG afbeelding aan. Deze kun je naar je WordPress Media Bibliotheek uploaden. Daarna kopieer je de bestandnaam in het iTunes Image veld.

blubrry powerpress

Bij de Blubrry PowerPress instellingen kun je configureren waar je wil dat de media player wordt weergegeven. De standaard weergave is onder de content van de post, maar je kunt ook instellen dat hij boven de content komt te staan.

blubrry powerpress

Indien gewenst kun je naar je Blubrry account linken. Dit is niet verplicht maar wel aan te bevelen in verband met tracking en statistieken. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan.

blubrry powerpress

Je hebt nu je eigen podcast!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.