De beste podcasting plugins voor WordPress

De beste podcasting plugins voor WordPress

Podcasting wordt steeds populairder, mede vanwege de mogelijkheid om podcasts op alle apparaten te beluisteren die een muziekspeler ondersteunen; je computer, laptop, tablet, smartphone, iPod, auto… Wil je ook podcasts aanbieden? In dit artikel bespreken we de beste podcasting plugins voor WordPress!

Podcasting plugins voor WordPress

#1. Seriously Simple Podcasting

podcasting plugins

De Seriously Simple Podcasting plugin biedt je een zeer gebruiksvriendelijke methode om een podcast aan je WordPress site toe te voegen. Zoals de naam al suggereert is dit een vrij simpele podcasting plugin, met minimale maar krachtige features. Je hebt de mogelijkheid om meerdere podcasts (zowel audio als video) vanaf één enkele site te draaien, en voor elke podcast een unieke RSS feed te genereren. Met behulp van shortcodes en widgets kun je eenvoudig ieder mediabestand toevoegen aan je WordPress Media Player. Deze plugin is geschikt voor zowel newbies als ervaren podcasters, en bevat een uitgebreide documentatie die je kunt raadplegen als je ergens niet uit komt. Podcasts maken en beheren was nog nooit zo simpel!

Meer info

#2. Buzzsprout podcasting plugin

podcasting plugins

De Buzzsprout Podcasting Plugin is één van de meest geavanceerde en betrouwbare podcasting plugins, en biedt je de mogelijkheid om direct je eigen podcast te publiceren en te promoten. De plugin zorgt ervoor dat je de volledige controle hebt over de RSS feed, en je hebt de keuze uit 3 ingebouwde mediaspelers om op je WordPress site te plaatsen. Buzzsprout laat tevens interessante statistieken zien, zodat je kunt bekijken hoe populair je afleveringen zijn. En het mooiste is nog dat Buzzsprout geschikt is voor podcasters van alle niveaus. Je hoeft dus geen expert te zijn om podcasts op je WordPress site te publiceren!

Meer info

#3. Podlove

podcasting plugins

Podlove werd in 2012 gelanceerd en is uitgegroeid tot één van de meest populaire podcasting plugins voor WordPress. Dat is deels te danken aan het feit dat de verschillende features als modules zijn ontworpen; dit biedt je de mogelijkheid om de interface volledig aan je wensen en behoeften aan te passen. De Podcast Publisher controleert automatisch of alles naar behoren werkt, verzamelt data voor je, én geeft deze zo weer dat je concrete vragen kunt beantwoorden: Hoeveel mensen hebben naar elke aflevering geluisterd? Hoeveel mensen maken gebruik van de web player vergeleken met directe download? Wat zijn de populairste podcast clients? Kortom, een prima podcasting plugin voor WordPress!

Meer info

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.