Content tonen en verbergen met de Block Visibility plugin

Content tonen en verbergen met de Block Visibility plugin

Er zijn verschillende WordPress plugins die je meer controle geven over de zichtbaarheid van de blokken die aan de front-end zichtbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan de EditorsKit plugin. Nick Diego’s Block Visibility plugin is echter ook een goede optie – hieronder leggen we uit waarom.

Over de Block Visibility plugin

Diego lanceerde de Block Visibility plugin in augustus 2020 en heeft sindsdien geregeld updates uitgerold die waarde toevoegden zonder de focus van de plugin te verleggen. Een van de voornaamste redenen om deze plugin te kiezen, is het feit dat het een stand-alone project is. Het draait puur om het mogelijk maken van één ding, en dat goed doen. De instellingen bieden gebruikers volledige controle over het beheren van blok zichtbaarheid. Eindgebruikers klikken op een schakelaartje, kiezen uit een datumprikker of vinken een radiobox aan. Op basis van hun selecties worden hun blokken aan de front-end getoond of weergegeven. Makkelijker wordt het niet.

Hoe de plugin werkt

Block Visibility is een heel gebruiksvriendelijke plugin. Na installatie en activatie wordt er een nieuw ‘Visibility’ tabblad aan elk blok toegevoegd. Er zijn drie primaire opties:

  • Het blok voor iedereen verbergen
  • Tijdgebaseerde begin- en einddata voor weergave
  • Zichtbaarheid op basis van gebruikersrollen

Een blok voor iedereen verbergen is een handige optie voor als je een pagina aan het testen bent of nog bezig bent met blokken. Begin- en einddata bieden potentie om contentblokken in te plannen (zoals je met blogberichten doet) maar ook voor ‘drip content’ of proefabonnementen op lidmaatschapswebsites – zeker wanneer ze gecombineerd worden met de zichtbaarheidsopties op basis van gebruikersrollen. 

Een subtiel maar handig detail is dat er in de editor een transparante grijze overlay, een gestippelde border en een icoontje wordt toegevoegd aan elk blok waar zichtbaarheidsopties zijn ingesteld. 

Tot slot

De Block Visibility plugin mag dan nog geen groot aantal installaties hebben, degenen die hem gebruiken zijn tevreden – dat bewijzen de vijfsterren-beoordelingen op WordPress.org wel. 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.