Astra is het eerste niet-standaard WP thema met 1 miljoen actieve installaties

Astra is het eerste niet-standaard WP thema met 1 miljoen actieve installaties

Afgelopen week kondigde Brainstorm Force aan dat hun Astra thema de 1 miljoen actieve installaties is gepasseerd. Daarmee is Astra het eerste niet-standaard thema in het officiële WordPress thema directory dat deze mijlpaal heeft weten te bereiken.

1 miljoen actieve installaties

Als een thema eenmaal wat populariteit heeft verworven, kan het heel snel gaan. Dat gebeurde ook met Astra. Toen het thema in januari 2019 de 50.000 actieve installaties passeerde, duurde het slechts 9 maanden voordat de 500.000 werd aangetikt. Nog geen jaar later was de 1 miljoen een feit.

Sujay Pawar schreef in het aankondigingsbericht dat het team zich bewust is van het feit dat dit een uitzonderlijke prestatie is. Toch zijn ze niet van plan om een tandje terug te schakelen. “1 miljoen is slechts een mijlpaal in onze reis.”

Belangrijke mijlpaal

Het feit dat Astra zo vaak gebruik wordt is niet alleen een belangrijke mijlpaal voor het thema zelf, maar ook voor WordPress. Het feit dat een thema van een derde partij de 1 miljoen actieve installaties heeft bereikt – iets dat voorheen alleen de standaard WordPress thema’s lukte – laat zien hoe veel WordPress is gegroeid de afgelopen jaren.

De meest populaire WordPress thema’s

De standaard WordPress thema’s zoals Twenty Twenty buiten beschouwing gelaten, zijn er momenteel vijf thema’s met meer dan 100.000 actieve installaties:

Het is wel het vermelden waard dat er mogelijk een aantal premium thema’s buiten het officiële thema directory bestaan die ook 1 miljoen installaties hebben, zoals Divi en Avada. Ik durf echter niet te zeggen of het hierbij ook echt om actieve installaties gaat.

Wat maakt Astra zo speciaal?

Het standaard Astra thema ziet er aan de oppervlakte niet bijzonder revolutionair uit. Bekijk je het thema out of the box, dan kijk je naar een vrijwel blanco canvas. Maar het thema heeft een van de meest eenvoudige setup processen. Met een enkele klik kun je kiezen uit een breed scala aan starter templates, welke je daarna weer naar wens kunt aanpassen. En dat is waarschijnlijk waar de kracht van Astra zit. De gebruiksvriendelijkheid zorgt dat je geen uren aan het worstelen bent om je nieuwe website op de demo te laten lijken. Brainstorm Force doet in elk geval iets goed!

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.