3 alternatieven voor WooCommerce

3 alternatieven voor WooCommerce

Hoewel WooCommerce de meest populaire e-commerce plugin voor WordPress is, betekent dat niet dat het de perfecte oplossing voor iedereen is. Er zijn echter alternatieven die wellicht beter aansluiten op je behoeften. In dit artikel bespreken we 3 alternatieven voor WooCommerce.

Waarom zou je alternatieven voor WooCommerce nodig hebben?

WooCommerce stelt iedereen in staat om snel een online shop op te zetten. Dankzij het grote gebruiksgemak, een ruime keuze aan payment gateways en vele uitbreidingsmogelijkheden draait meer dan 30% van alle webshops op WooCommerce. We kunnen dan ook rustig stellen dat het de beste e-commerce plugin voor WordPress is. Het kan echter zijn dat WooCommerce niet de features heeft die jij zoekt, of dat je een wat eenvoudigere oplossing zoekt. In dat geval is het zeker de moeite waard om je eens te oriënteren op deze alternatieven voor WooCommerce.

#1. MemberPress

Als je een lidmaatschapswebsite wilt bouwen die met abonnementen toegang biedt tot premium content dan is MemberPress de ideale oplossing. Deze e-commerce plugin biedt je de mogelijkheid om abonnementen te verkopen of een drip content model op te zetten. Met ondersteuning voor meerdere payment gateways, prijstabellen en andere tools kun je heel eenvoudig zelf een lidmaatschaps community opzetten. Je zou hetzelfde kunnen proberen met WooCommerce, maar dan zou je meerdere add-ons moeten gebruiken om de functionaliteit te krijgen die bij MemberPress is ingebouwd. MemberPress beschikt echter niet over ‘traditionele’ winkelwagentjes functionaliteiten. Dus als je naast abonnementen ook fysieke producten wil verkopen, dan zul je MemberPress met WooCommerce moeten combineren. Gelukkig werken deze twee e-commerce plugins prima met elkaar samen!

#2. Easy Digital Downloads

Easy Digital Downloads is een WordPress e-commerce plugin die speciaal is ontwikkeld voor het verkopen van virtuele producten. Hierbij kun je denken aan software, muziek, e-books, digitale handleidingen, video’s en meer. Je kunt software licenties en downloads beheren, betalingen accepteren, en add-ons installeren om de functionaliteiten verder uit te breiden.

Als je alleen digitale downloads wilt verkopen, dan is Easy Digital Download een van de betere alternatieven voor WooCommerce.  Natuurlijk kun je WooCommerce ook gebruiken om digitale downloads te verkopen. Maar omdat er heel veel features voor fysieke producten standaard zijn ingebouwd, heb je kans dat de interface wat te rommelig wordt. Daarbij zul je meerdere add-ons nodig hebben, o.a. om licenties te beheren. Wil je zowel digitale als fysieke producten aanbieden in je webshop, dan raden we echter wel aan om WooCommerce te gebruiken.

#3. Shopify

Hoewel het mogelijk is om Shopify en WordPress te combineren met behulp van de WP Shopify plugin, is Shopify in feite een op zichzelf staand e-commerce platform. Je hebt hiervoor dus in principe geen WordPress nodig. Shopify neemt je eigenlijk alles uit handen: hosting, software installaties, updates, backups, enzovoorts. Dat maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die totaal geen technische kennis hebben. Maar er zit ook een keerzijde aan. Met Shopify krijg je namelijk veel minder controle over je webshop, zeker vergeleken met een WooCommerce webshop. Daarbij worden er transactiekosten berekend, wat betekent dat je kosten zullen stijgen zodra je meer gaat verkopen. Ik zou Shopify persoonlijk niet aanraden, tenzij het je echt niet uitmaakt dat je weinig controle hebt en transactiekosten moet betalen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.