Acquisitie van Zero BS CRM door Automattic

Acquisitie van Zero BS CRM door Automattic

Nadat vorige week bekend werd dat Automattic blogplatform Tumblr had gekocht, blijkt nu dat ze Zero BS CRM hebben overgenomen.

Over Zero BS CRM

Zero BS werd opgericht door Mike Stott en Woody Hayday, die de plugin op de markt brachten als een ‘no-nonsense CRM’. De gratis plugin heeft een succesvol abonnementen-gebaseerd model; meer dan 30 commerciële extensies maken integraties met diensten van derden mogelijk. Met slechts 1.000 actieve installaties op WordPress.org was Zero BS niet een heel bekende plugin. Maar de kracht van het product trok de aandacht van Automattic.

Acquisitie

“Automattic nam contact met ons op omdat ze erg tevreden waren,” zei Stott. Voormalig Automattic bestuurslid John Maeda had Zero BS CRM gebruikt en de plugin aanbevolen. Volgens Stott was een “sterke pleidooi van het product” de belangrijkste reden voor de acquisitie.

Het begon toen Zero BS CRM een support ticket ontving van een gebruiker met een vraag over mail campagnes. “Wat we toen nog niet wisten was dat deze gebruiker aan Automattic gelinkt was,” zei Stott. In februari van dit jaar volgde een serie gesprekken met verschillende Automattic teamleiders, en nu is alles dan eindelijk rond.

Jetpack CRM?

Wanneer het team onder de Automattic paraplu aan de slag gaat, moet de plugin een nieuwe naam krijgen. Volgens Yahoo Finance wil Automattic Zero BS CRM hernoemen naar Jetpack CRM. Volgens Stott staat dit echter nog niet vast. Jetpack CRM is “tot dusver intern de favoriet, maar staat nog steeds open voor discussie.”

Volgens Stott hebben ze niet de intentie om te concurreren met Salesforce of Hubspot. In plaats daarvan willen ze zich focussen op het verstrekken van de basiselementen van een CRM. In de woorden van Stott: “Weten wie je klanten zijn, leads genereren en ondernemingen helpen groeien.”

De volgende punten die het team in de planning heeft staan is een van de meest gevraagde features: smart inbox gelinkt met CRM data. Versie 3.0 zal waarschijnlijk in september verschijnen. Het is onbekend of dat al onder een nieuwe naam zal zijn.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.