7 super handige WordPress widgets

7 super handige WordPress widgets

Widgets maken het mogelijk om content, features en andere elementen toe te voegen aan je WordPress widget-areas. In dit artikel delen we een aantal handige WordPress widgets waar iedereen iets aan heeft!

7 super handige WordPress widgets (waar iedereen iets aan heeft)

#1. WP Call Button

Terwijl het mobiele webverkeer blijft groeien blijkt dat veel gebruikers het prettig vinden als ze direct een bedrijf kunnen bellen voor meer informatie. Een klikbare telefoonlink toevoegen is dus zeker een aanrader. Met WP Call Button kun je heel gemakkelijk een click to call knop aan je WordPress website toevoegen. De knop kan een sticky button zijn die mee-scrollt met de gebruiker, maar je kunt hem ook statisch in een zijbalk zetten.

#2. WPForms

WPForms is een van de beste contactformulier plugins voor WordPress. Je kunt moeiteloos een formulier aanmaken en dit op elke gewenste plek op je website plaatsen. WPForms is een plugin, maar die plugin bevat ook een Gutenberg block en een sitebar widget.

#3. Recent Posts Widget with Thumbnails

WordPress heeft een standaard recente blogpost widget. Deze geeft een normale tijst weer van je meest recente blogposts. Maar die lijst ziet er best saai uit. Wil je je recente blogposts liever weergeven met thumbnails, dan kan dat met Recent Posts Widget with Thumbnails. Deze widget maakt gebruik van de uitgelichte afbeelding of de eerste afbeelding van je blogpost om een thumbnail te genereren.

#4. Social Count Plus

Populaire, goedbezochte websites laten graag zien hoeveel volgers ze hebben op sociale media. ‘Social proof’ noemen we dat ook wel. Als jij ook graag zoiets op je website wilt, dan kun je Social Count Plus gebruiken. Deze widget laat je social media follower count in de zijbalk zien.

#5. Compact Archives

De standaard ‘monthly archives’ widget van WordPress laat je blogarchief zien in een lijst van maanden. Maar als je al een tijdje blogt, dan wordt die lijst behoorlijk lang. En dat neemt ruimte in. Compact Archives lost dit probleem op door je maandelijkse archieven in jaren te groeperen. Op die manier wordt je blogarchief veel compacter weergegeven! Compact Archives heeft ook een Gutenberg block dat je aan je blogposts en pagina’s kunt toevoegen. En de widget kun je in de zijbalk van je website gebruiken.

#6. Widget Context

Widget Context maakt het mogelijk om widgets te tonen en te verbergen op basis van de content. Je kunt bijvoorbeeld een widget verbergen als een gebruiker een specifieke pagina bezoekt. Zo kun je hetzelfde template voor je pagina’s gebruiken en zelf bepalen of je de widgets wel of niet wilt laten zien.

#7. Yet Another Related Posts Plugin (YARPP)

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) maakt het mogelijk om voor elk artikel op je website gerelateerde content weer te geven. De plugin maakt hiervoor gebruik van een geavanceerd algoritme om content te matchen, waardoor YARPP vaak veel betere gerelateerde posts laat zien dan soortgelijke plugins. YARPP beschikt ook over een widget waarmee je gerelateerde posts in de zijbalk kunt weergeven.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.