Een klikbare telefoonlink toevoegen

klikbare telefoonlink

De meeste zakelijke websites hebben op de contactpagina een telefoonnummer staan, zodat (potentiele) klanten telefonisch contact kunnen opnemen. Vroeger bezochten de meeste gebruikers websites via hun desktop computer of laptop, en schreven ze het telefoonnummer op. Maar tegenwoordig bezoeken steeds meer mensen websites via hun smartphone. Dit zorgt ervoor dat ze kunnen bellen vanaf hetzelfde apparaat als waar ze de website mee bezoeken, en biedt de mogelijkheid om een extra stukje gebruiksgemak voor de gebruiker toe te voegen: “call-able” links, oftewel klikbare telefoonlinks.

Als je op je smartphone via Google naar een lokaal bedrijf zoekt, krijg je in de zoekresultaten doorgaans een klikbaar telefoonnummer te zien. Als je hierop klikt, dan belt je smartphone het nummer zonder dat je het eerst hoeft op te schrijven of zelf hoeft in te typen. Deze functionaliteit is zo gemakkelijk dat de meeste mensen niet eens meer de moeite nemen om een nummer op te zoeken als het telefoonnummer niet klikbaar is; ze gaan dan gewoon naar een ander bedrijf. Deze functionaliteit dus niet langer een extraatje, maar een noodzaak.

Hieronder leggen we kort uit hoe je een klikbare telefoonlink aan je WordPress website kunt toevoegen.

HTML5 protocol

Een klikbare telefoonlink maken is heel eenvoudig. Je kunt deze link toevoegen aan een header, footer of zijbalk, aan je contactpagina, en zelfs aan blogberichten en widgets.

Een klikbare telefoonlink maak je met behulp van een HTML5 protocol. Dit zijn de meest gebruikte HTML protocollen:

 • tel: – een telefoontje plegen
 • mailto: – de email app openen
 • callto: – Skype openen
 • sms: – een sms versturen

Elke browser reageert anders op deze protocollen. Vaak zal het nummer in een pop-up op je scherm verschijnen, waarna je direct op “Bellen” kunt klikken. Bij andere browsers wordt eerst je telefoon-app gelanceerd.

Klikbare telefoonlink toevoegen

Je voegt de code toe aan de locatie waar je de klikbare telefoonlink wil weergeven. Dat ziet er als volgt uit:

<a href="tel:123-456-7890">123-456-7890</a>

Het eerste deel van deze regel code geeft aan waar de link naar toe gaat. Href=tel: creëert een telefoon link.

Het tweede deel is het visuele deel van de link, dus wat je gebruikers zien. Dit hoeft niet hetzelfde te zijn als de daadwerkelijke link; je kunt in plaats van het telefoonnummer ook een tekstje weergeven, zoals “Klik om te bellen.” Dat zou er als volgt uitzien:

<a href="tel:123-456-7890">Klik om te bellen!</a>

Gebruikers zullen alleen de tekst zien, maar wanneer ze erop klikken zal de bel-app van hun smartphone gelanceerd worden, en zal het nummer al ingevoerd zijn. Ze hoeven dan alleen nog maar op de bel knop te drukken.

Een landcode toevoegen

Wordt je WordPress website internationaal bezocht, dan is het wellicht een goed idee om een landcode aan je klikbare telefoonlink toe te voegen. Dit doe je door middel van een + met de landcode voor het telefoonnummer. Dat zou er als volgt uit kunnen zien:

<a href="tel:+1123-456-7890">123-456-7890</a>

Je weet nu hoe je een klikbare telefoonlink aan je WordPress website kunt toevoegen. Zorg er wel voor dat je dan bereikbaar bent voor je (potentiele) klanten!

9 reacties op “Een klikbare telefoonlink toevoegen”

 1. Suzanne schreef:

  Zijn de streepjes tussen de cijfers essentieel? Ik gebruik een 06 nummer, die ik nu aan elkaar heb gezet. Heb net de code toegevoegd via HTML en er een link van gemaakt, maar de link krijgt bij het checken een blanco pagina.

 2. Jeffrey schreef:

  Werkt bij een 030 nummer ook in het buitenland? Hoe moet je +31 toevoegen aan de link?

 3. Tess schreef:

  Hallo,
  Goede tips, bedankt! Zijn er ook codes voor whatsapp?

 4. Jens Mariën schreef:

  Beste,

  Hoe zit het dan met afleggen?
  Of gaat dit via het eigen phone beeldscherm?

  Mvg
  Jens

 5. Kelly schreef:

  Heel erg bedankt voor deze tip! Het werkt super!

 6. Marieke schreef:

  Ik heb de link geprobeerd, maar de hele code komt op de site te staan. Helaas werkt de link dan ook niet.

 7. dennis schreef:

  hele handige functie, precies wat ik zocht!

Geef een reactie