WordPress 5.1 introduceert nieuwe WSOD protection feature

WordPress 5.1 introduceert nieuwe WSOD protection feature

WordPress 5.0.3 werd vorige week uitgerold. Deze update bevatte diverse fixes voor de block editor. Ondertussen is men druk bezig met het werk aan WordPress 5.1, waarvan Beta 1 al beschikbaar is. We schreven eerder al over dat 5.1 “Happy blogging” gaat vervangen door “Happy publishing”. Maar dat is natuurlijk niet het enige dat er met deze update gaat veranderen. Zo zal er ook een nieuwe WSOD protection feature komen.

Site Health Check

Een van de projecten die Matt Mullenweg voor 2019 in de planning had was het implementeren van de Site Health Check plugin in de WordPress core. Dit zou gebruikers moeten helpen met debuggen en een “goede software hygiëne” stimuleren. Het Site Health Check project, voorheen “ServeHappy”, begon met het doel om gebruikers te helpen hun sites op ondersteunde versies van PHP te laten draaien. Maar het is inmiddels uitgebreid om ook andere aspecten van website onderhoud mee te nemen.

WSOD protection feature

WordPress 5.1 zal een van de meest opwindende aspecten van het Site Health Check project naar de WordPress core brengen. Er zal een nieuwe white screen of death (WSOD) protection feature geïntroduceerd worden die fatale foutmeldingen registreert zodat gebruikers nog steeds kunnen inloggen om de problemen op te lossen. In het verleden moesten niet-technische gebruikers in zo’n geval contact opnemen met hun host of via FTP toegang krijgen tot hun bestanden om thema of plugin compatibiliteitsproblemen te verhelpen.

WSOD protection feature

Uitproberen?

WordPress 5.1 staat momenteel gepland voor 21 februari. Wil je (nu al) gebruik maken van de features van de Site Health Check plugin, dan kun je deze vanaf WordPress.org installeren. Als je op je Dashboard naar Health Check gaat kun je een gedetailleerd overzicht van je site bekijken. De plugin beschikt tevens over een handige troubleshooting modus die een ‘vanilla’ WordPress sessie mogelijk maakt, waar alle plugins zijn uitgeschakeld en een standaard thema wordt gebruikt. Maar… alleen voor de gebruiker. Dit werkt zonder dat de manier waarop de site wordt weergegeven aan bezoekers wordt verstoord.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.