4 chatbot plugins voor WordPress

4 chatbot plugins voor WordPress

Er zijn steeds meer bedrijven die gebruik maken van chatbots om hun bezoekers beter te kunnen helpen. Hoewel chatbots niet alles kunnen doen, kunnen ze wel veel vragen beantwoorden en je bezoekers helpen om te vinden wat ze zoeken. Je zou bijvoorbeeld een chatbot kunnen instellen tijdens de uren dat je zelf niet beschikbaar bent om vragen te beantwoorden. Hieronder bespreken we 5 chatbot plugins voor WordPress die zeker het overwegen waard zijn.

Chatbot plugins voor WordPress

#1. WoowBot ($35)

Woowbot is een chatbot plugin voor WooCommerce sites, speciaal ontwikkeld om je sales een boost te geven. De chatbot heeft een natuurlijke taalverwerking en kan direct vanuit de chat interface producten aan het winkelwagentje toevoegen. Je kunt de chatbot ook zo instellen dat hij alleen geactiveerd wordt wanneer je niet beschikbaar bent.

Meer info

#2. Facebook Messenger Chat with Bot ($39)

Deze plugin maakt gebruik van de Facebook Messenger Bot API om een bot te creëren die direct vragen van je bezoekers kan beantwoorden als jij niet online bent. Er is een helder tutorial die je helpt om de plugin in te stellen. Daar heb je overigens geen programmeerkennis voor nodig!

Meer info

#3. IBM Watson Assistant (gratis)

Deze plugin voegt IBM Watson aan je WordPress website toe. Deze kun je binnen een paar minuten trainen om veelvoorkomende vragen van je bezoekers te beantwoorden. Doordat de chatbot gebruik kan maken van de informatie in het account van de gebruiker (zoals de naam), kunnen de antwoorden gepersonaliseerd worden. De antwoorden die je kunt gebruiken helpen een meer dynamische chat-ervaring te realiseren.

Meer info

#4. WP Chatbot (gratis/$25-$100)

De WP Chatbot plugin voegt Facebook Messenger aan je WordPress site toe, zodat je live met je bezoekers kunt chatten en hen zelfs kunt bedienen wanneer je niet beschikbaar bent. De gratis plugin werkt prima, maar de premium versie (waarvoor verschillende abonnementen zijn) geeft je nog meer controle over de verschillende features.

Meer info

 

Wil je liever geen chatbot plugins gebruiken op je WordPress site? Zorg dan in elk geval voor een uitgebreide FAQ pagina zodat je bezoekers wel antwoorden op hun vragen kunnen vinden als jij niet online bent. Er zijn diverse FAQ plugins die je hiervoor kunt gebruiken!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.