5 FAQ plugins voor WordPress

5 FAQ plugins voor WordPress

Als je een website beheert, dan kan het zijn dat je wel eens e-mails met vragen van je bezoekers ontvangt – misschien wel heel veel e-mails. Dan is het jouw verantwoordelijkheid om die vragen te beantwoorden. Maar als je regelmatig dezelfde vragen krijgt, en het beantwoorden van de e-mails veel tijd in beslag neemt, is het zeker het overwegen waard om een Frequently Asked Questions pagina (FAQ) aan te maken. Om je daarbij te helpen hebben wij 5 van de beste FAQ plugins voor je WordPress site op een rijtje gezet.

FAQ plugins voor WordPress

1. HTML5 Responsive FAQ

faq plugins

HTML5 Responsive FAQ is een 100% responsive FAQ plugin, die compatibel is met alle responsive WordPress thema’s. Vragen en antwoorden kunnen in categorieën gegroepeerd worden en van een custom titel worden voorzien. Doordat je het ontwerp, de kleuren en de fonts allemaal kunt wijzigen, is het niet moeilijk om je FAQ pagina aan de huisstijl van je website aan te passen.

HTML5 Responsive FAQ biedt ondersteuning voor Visual Composer en andere content builder plugins. De plugin is eenvoudig in gebruik en je kunt je FAQ met behulp van een shortcode toevoegen aan elke gewenste post, pagina of widget.

Prijs: Gratis

2. Ultimate FAQ

faq plugins

Zoals veel andere FAQ plugins biedt Ultimate FAQ je de mogelijkheid om een onbeperkt aantal FAQs en FAQ categorieën op je website te plaatsen. Deze kun je weergeven op elke gewenste pagina, of in je zijbalk. Ultimate FAQ is voorzien van een handig stats dashboard, waar je kunt aflezen hoe vaak je FAQs worden bekeken. Dankzij de ingebouwde zoekfunctie kunnen je bezoekers gemakkelijk door alle vragen en antwoorden zoeken. Het is zelfs mogelijk om je vragen en antwoorden naar een PDF te exporteren (bijvoorbeeld om een gebruikershandleiding te maken).

De premium versie van de plugin heeft nog veel meer handige opties.

Prijs: Gratis of $30

3. Arconix FAQ

faq plugins

Als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke FAQ plugin zonder toeters en bellen dan is Arconix FAQ een uitstekende keus. FAQs kunnen op vrijwel elke gewenste plek worden toegevoegd door een simpele shortcode in je content of in een widget te zetten. Je vragen en antwoorden kunnen met een toggle of een animatie worden weergegeven. Je kunt individuele vragen toevoegen, of vragen groeperen in verschillende FAQ secties.

Prijs: Gratis

4. FAQPlus

faq plugins

FAQPlus is één van de meer geavanceerde FAQ plugins. De plugin biedt een onbeperkt aantal FAQs, onbeperkte kleuren, meer dan 25 animatie effecten, een drag & drop FAQ builder, Font Awesome ondersteuning en nog veel meer. FAQs kunnen aan elke WordPress post, pagina of widget worden toegevoegd door de verstrekte shortcode te kopiëren. En als je daar behoefte aan hebt, kun je je FAQs stylen met custom CSS. FAQPlus kost $19, waarvoor je verzekerd bent van toekomstige updates en 6 maanden ondersteuning van de ontwikkelaar.

Prijs: $19

5. Fancy FAQ

faq plugins

Fancy FAQ is een gebruiksvriendelijke en responsive FAQ plugin waarmee je snel en gemakkelijk een FAQ sectie aan je website kunt toevoegen. Er zijn allerlei aanpassingsopties. Zo kun je bijvoorbeeld de categorie, volgorde van de vragen en het aantal vragen dat wordt weergegeven instellen. Voor het weergeven van de antwoorden kun je kiezen uit een accordeon of toggle animatie, en je kunt ook afbeeldingen en video’s toevoegen. De plugin kost $18, waarvoor je verzekerd bent van toekomstige updates en 6 maanden ondersteuning van de ontwikkelaar.

Prijs: $18

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.