De 3 beste premium footer plugins voor WordPress

De 3 beste premium footer plugins voor WordPress

De footer van een WordPress website is het gedeelte dat het vaakst genegeerd wordt door ontwerpers en ontwikkelaars. Maar een functionele, goed ontworpen footer kan juist heel veel verschil maken in hoe professioneel je website eruitziet. In dit artikel bespreken we de beste premium footer plugins voor WordPress, zodat je een aantrekkelijke, volledig geoptimaliseerde footer sectie aan je WordPress site kunt toevoegen.

3 premium footer plugins voor WordPress

#1. Smart Footer System ($20)

Met de Smart Footer System plugin heb je geen beperkingen meer als het op je footer aankomt. De plugin biedt je de mogelijkheid om een onbeperkt aantal footer designs te ontwerpen, en je kunt de footer per pagina of zelfs per blogpost aanpassen. Omdat Smart Footer System een responsive plugin is, weet je zeker dat je footer er op alle apparaten goed uitziet. Het mooie van deze plugin is dat hij werkt met verschillende page builders (waaronder ook Visual Composer). Daardoor kun je zelf bepalen wat je de prettigste manier vindt om je footers te bouwen. Smart Footer System biedt tal van aanpassingsmogelijkheden, maar je krijgt ook meer dan 20 kant-en-klare ontwerpen die je direct kunt toepassen.

Meer info

#2. Royal Footer Bar ($39)

Royal Footer Bar is een van de meest handige footer plugins voor WordPress, want je krijgt verschillende mogelijkheden om van de footer sectie gebruik te maken. De Footer Bar is 100% responsive en kan bijvoorbeeld gebruikt worden als e-mail opt-in tool (in combinatie met o.a. MailChimp, AWeber en GetResponse) of als advertentie-ruimte voor speciale aanbiedingen. Je kunt de Footer Bar ook gebruiken voor het tonen van je sociale profielen, en zo het aantal volgers vergroten. Wat betreft het design van de Footer Bar heb je vele mogelijkheden, en het is ook mogelijk om hem helemaal transparant te maken. Je hebt volledige controle over waar en wanneer de Footer Bar moet verschijnen. Je kunt ook instellen dat de Footer Bar voor bepaalde gebruikers wordt uitgeschakeld. Een andere handige feature van deze plugin is A/B split testing; je kunt een paar verschillende Footer Bars maken en ze testen, om erachter te komen welke versie het beste werkt. Tel daar de uitgebreide Analytics bij op, en je weet dat de Royal Footer Bar plugin het geld meer dan waard is!

Meer info

#3. Monarch (gratis bij Elegant Themes abonnement)

Monarch is in feite een social sharing plugin voor WordPress, die verschillende opties biedt om je bezoekers aan te moedigen je content te delen en je te volgen op sociale media. De plugin biedt een breed scala aan mogelijkheden met betrekking tot het design van de social sharing knoppen, alsmede de plaatsing ervan. De footer van je website is een uitstekende plek om de widget neer te zetten, vandaar dat we Monarch in deze lijst hebben opgenomen. De plugin biedt een gedetailleerd admin paneel waar je alle opties naar wens kunt instellen. Vrijwel alles is mogelijk! Als je al een Elegant Themes abonnement hebt en toevallig op zoek bent naar footer plugins, is Monarch een prima optie.

Meer info

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.