Zelf een WordPress webshop bouwen? 5 dingen die je niet mag vergeten

Zelf een WordPress webshop bouwen? 5 dingen die je niet mag vergeten

Heb je eindelijk de knoop doorgehakt en besloten om een webwinkel op te zetten met WordPress? Goed bekeken! Waarschijnlijk heb je al een idee van wat voor soort producten je wilt gaan verkopen; misschien zelfs op welke manieren je jezelf wilt gaan onderscheiden van de concurrentie. Ga je zelf een WordPress webshop bouwen, dan zijn er echter wel een aantal zaken die je niet mag vergeten. Hieronder hebben we er 5 voor je op een rijtje gezet!

Dit mag je niet vergeten bij een WordPress webshop bouwen

#1. Een goede hosting partij

Voor een eenvoudige WordPress website kun je prima een goedkoop hosting pakket nemen. Maar ga je een WordPress webshop bouwen, dan is het raadzaam om toch iets meer te investeren in hosting. Niet alleen omdat een webshop meer van de server vraagt en een snelle website van cruciaal belang is voor vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, maar ook vanwege de veiligheid; je gaat immers persoonlijke gegevens en betalingen verwerken.

#2. Het juiste platform

Oké, je gaat met WordPress aan de slag. Maar dan heb je ook nog een WordPress-compatible e-commerce platform nodig. Er zijn verschillende e-commerce plugins voor WordPress beschikbaar. Sommige daarvan, zoals Easy Digital Downloads, zijn specifiek ontwikkeld voor het verkopen van digitale producten zoals e-books, muziek, foto’s en andere downloads. Andere oplossingen zijn weer beter geschikt voor het verkopen van fysieke producten die verzonden worden. WooCommerce en Shopify zijn de meest gebruikte e-commerce platformen voor WordPress en bieden volop mogelijkheden om je WordPress webshop naar jouw wensen en behoeften op te bouwen.

#3. Unieke content

Tenzij je producten gaat aanbieden die nergens anders verkrijgbaar zijn, kan het verleidelijk zijn om productteksten en foto’s van de webshops van je concurrenten te halen. Dat is echter allesbehalve een goed idee! Duplicate content wordt hard afgestraft door Google. Wil je hoog in de zoekresultaten komen, schrijf dan zelf je categorieteksten en productteksten. Heb je daar geen tijd voor of ben je niet zo’n schrijver, besteedt deze klus dan uit aan een copywriter die ervaring heeft met SEO.

#4. Betalingsmethodes

Als je doelgroep zich in Nederland bevindt, is de mogelijkheid om met iDeal te betalen onmisbaar. Gelukkig kun je iDeal vrij eenvoudig aan je WordPress webshop koppelen, bijvoorbeeld via Pay.nl. Voor shoppers is België is het prettig als je Bancontact aanbiedt. Daarnaast zou je aanvullende betalingsmethodes kunnen overwegen, zoals PayPal, creditcards en misschien zelfs AfterPay.

#5. De administratieve zaken

Je moet er als ondernemer zorgen dat je je administratieve zaken goed op orde hebt. Om het jezelf zo eenvoudig mogelijk te maken is het raadzaam om een online administratie tool te gebruiken die geschikt is voor integratie met je e-commerce platform. WeFact is wat dat betreft echt een aanrader! Met hun innovatieve, gebruiksvriendelijke tools is online boekhouden een fluitje van een cent. Een online factuur maken, automatisch betalingsherinneringen versturen, inkoop- en verkoopfacturen doorsturen naar je accountant… je regelt het allemaal online. Zo hou je meer tijd over om je op je WordPress webshop te focussen!

Tot slot

Het bouwen en runnen van een WordPress webshop kan een bijzonder leuke én lucratieve bezigheid zijn. Zet de hierboven genoemde zaken op je to-do lijst zodat je niets kunt vergeten. Dan moet het helemaal goed komen met jouw nieuwe webshop!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.