YouTube embeds in WordPress: Gerelateerde video’s uitschakelen

YouTube embeds in WordPress: Gerelateerde video’s uitschakelen

Het is makkelijk om een YouTube video in een WordPress post in te sluiten. Meestal doen we dat om onze content te illustreren, maar het kan ook zijn dat je video bedoeld is als het focuspunt van je blogpost. Ongeacht het doel van de video, je wil eigenlijk niet dat je bezoekers na het bekijken van de ingesloten video naar gerelateerde YouTube video’s gaan kijken. Tenslotte wil je hun aandacht op jouw content houden! Hoewel de gerelateerde video’s feature van YouTube heel leuk en handig kan zijn als je voor de lol op YouTube aan het browsen bent, is het niet zo handig bij de YouTube embeds in je WordPress posts. Gelukkig zijn er, afhankelijk van hoe je site is opgezet, meerdere manieren om die gerelateerde video’s functie uit te schakelen. Hieronder hebben we drie methodes beschreven voor gerelateerde video’s uitschakelen.

Gerelateerde YouTube video’s uitschakelen op WordPress sites met Jetpack

Op self-hosted WordPress websites met Jetpack kun je, net als op WordPress.com blogs, simpelweg ‘&rel=0’ aan de YouTube URL toevoegen. Op die manier kun je de gerelateerde video’s heel eenvoudig uitschakelen. Je kunt deze methode ook toepassen als je kiest voor de Jetpack shortcode embed. 

Op WordPress sites zonder Jetpack

Heb je een self-hosted WordPress site maar maak je geen gebruik van Jetpack? Dan moet je gerelateerde YouTube video’s uitschakelen door de embed optie direct op YouTube te selecteren, in plaats van de oEmbed feature in WordPress te gebruiken. Als je op de YouTube video pagina bent, selecteer je ‘embed’ (insluiten) en zet je het vinkje bij “Show suggested videos when the video finishes” uit.

Gerelateerde YouTube video’s uitschakelen met een plugin

Er is nog een optie om te voorkomen dat je bezoekers worden afgeleid door gerelateerde video’s, namelijk met Hide YouTube Related Videos. Deze plugin verwijdert automatisch de gerelateerde video’s van andere kanalen bij het gebruik van YouTube oEmbed.

 

Lees ook: Interessante video marketing statistieken

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.