WordPress website statistieken met Google Analytics

WordPress website statistieken zijn leuk en leerzaam. Je kunt met de Google Analytics plugin eenvoudig de bezoekers van je WordPress website bijhouden. Het enige wat de Google Analytics plugin doet is het Google javascript toevoegen aan de website dat nodig is om de bezoekersaantallen en het gedrag te kunnen meten. Deze gegevens kun je vervolgens in Google Analytics bekijken en analyseren.

Onze ervaringen met de Google Analytics plugin

Je kunt tegenwoordig niet meer om Google heen. De zoekmachine van Google zorgt voor veel bezoekers naar de website, je adverteert via Google en Google meet het gedrag van de website bezoekers. Wij gebruiken deze plugin naast de Site Statistieken van Jetpack omdat Google Analytics meer informatie geeft over het gedrag van de mensen die op de website zitten. Het is goed te gebruiken voor marketing doeleinden en uiteraard is het mooi om het aantal unieke bezoekers te zien groeien

Google Analytics Plugin navigatie wordpressInstallatie en gebruik van de plugin

Ga in het WordPress navigatiemenu naar ‘Plugins’ en klik op ‘Nieuwe plugin’. Vul vervolgens in de zoekbalk Google Analytics in en klik op Plugins zoeken.

Klik op Nu installeren en in het volgende scherm op Plugin activeren. Nadat de plugins is geactiveerd is er een module genaamd Google Analytics toegevoegd aan Instellingen in het navigatiemenu (zie afbeelding rechts).

Bij de instellingen staan twee opties. De eerste optie is Web Property ID en hier staat een code van letters en cijfers naast. Hier vul je de Web Property code van je Analytics account in. De code begint altijd met UA- en kun je vinden op de startpagina van Google Analytics nadat je ingelogd bent.

De tweede optie is Asynchronous Tracking. Dit is een andere manier van traceren die door Google is ontwikkeld om de server belasting te verminderen. Dit is voornamelijk fijn voor zware websites. Klik hier voor meer informatie over asynchronous tracking.

Google Analytics account

Om de plugin te gebruiken heb je een Google Analytics account nodig. Je kun via de Google Analytics website een account aanmaken door op de knop ‘Maak een account’ te klikken. Maak een Google e-mailadres aan als je die nog niet hebt en je kunt voortaan alles meten!

Google Analytics Plugin voorbeeld

 

Je kunt hier de Google Analytics plugin downloaden.

Geef een reactie