De beste WordPress plugins voor afspraken en reserveringen

De beste WordPress plugins voor afspraken en reserveringen

Voor veel bedrijven is het handig als hun klanten via de website afspraken en reserveringen kunnen inplannen. Denk bijvoorbeeld aan kappers, hotels, restaurants, tandartsen, personal trainers en consultants. Het integreren van zo’n boekingssysteem lijkt in de eerste instantie misschien moeilijk, maar dat is het niet. Zeker niet als je gebruik maakt van een goede plugin! In dit artikel bespreken we de beste gratis én premium WordPress plugins voor afspraken en reserveringen.

WordPress plugins voor afspraken en reserveringen

#1. BOOKING CALENDAR (GRATIS)

Booking Calendar
Booking Calendar

Booking Calendar is een gratis WordPress plugin die al sinds 2009 bestaat. Deze biedt je de mogelijkheid om een simpele kalender te creeren met beschikbare en geboekte data. Klanten kunnen dagen uit de kalender selecteren en afspraken inplannen door een formuliertje in te vullen. Zodra ze een reservering doen, krijg je een notificatie per e-mail. Je kunt dan de reservering goedkeuren of afkeuren. Booking Calender biedt een uitstekende ondersteuning en heeft een goede beoordeling. Een prima keuze dus voor een simpel boekingssysteem!

#2. WP BOOKING CALENDAR ($18)

WP Booking Calendar
WP Booking Calendar

WP Booking Calendar is een premium plugin die ongeveer op dezelfde manier werkt als de hierboven genoemde Booking Calender plugin. Maar voor de premium prijs krijg je wel mooiere front-end ontwerpen, en dat is natuurlijk ook wat waard. In de backend kunt je reserveringen goedkeuren of afkeuren, instellen wanneer je gesloten bent, en nog veel meer. Deze plugin biedt tevens ondersteuning voor PayPal, waardoor je direct betalingen kunt afhandelen.

#3. WOOCOMMERCE BOOKINGS ($249)

WooCommerce Bookings
WooCommerce Bookings

WooCommerce Bookings is een prijzige plugin die een zeer uitgebreid boekingssysteem aan WooCommerce toevoegt. Er wordt dan een nieuw ‘Bookable’ product type aan je WooCommerce opties toegevoegd. De plugin biedt je de mogelijkheid om e-mails te customizen en reserveringskosten te berekenen. Je kunt zelfs afspraken voor meerdere personen inplannen. WooCommerce Bookings is dus wel duur, en de prijs is het alleen waard als je al gebruik maakt van WooCommerce. Anders kun je beter voor één van de andere WordPress plugins voor afspraken en reserveringen kiezen.

#4. APPOINTMENT CALENDAR (GRATIS)

Appointment Calendar
Appointment Calendar

Appointment Calendar is ook een gratis plugin waarmee je online boekingen via WordPress kunt beheren. Deze plugin is meer geschikt voor individuele afspraken bij bijvoorbeeld advocaten, dokters en trainers dan voor hotel reserveringen. Gebruikers kunnen eenvoudig bekijken welke tijden er nog beschikbaar zijn en een reservering maken. Je krijgt een notificatie wanneer er een nieuwe reservering wordt gemaakt. Ook is het mogelijk om al je reserveringen te exporteren.

#5. APPOINTMENTS+ (WPMU DEV LIDMAATSCHAP)

Appointments+
Appointments+

Appointments+ is onderdeel van het WPMU DEV Lidmaatschap, dus die moet je hebben om van deze plugin te kunnen profiteren. Naast het bekijken van de beschikbaarheid en het maken van reserveringen biedt Appointments+ een aantal handige features die de plugin perfect geschikt maken voor locaties met meerdere dienstverleners. Denk bijvoorbeeld aan nagelsalons, kappers, sportscholen en tattoo shops. Klanten kunnen bij het boeken namelijk kiezen bij welke dienstverlener ze hun afspraak willen inplannen. Die functionaliteit hebben de andere plugins in deze lijst niet!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.