Wat maakt een WordPress plugin traag?

Wat maakt een WordPress plugin traag?

We weten allemaal dat performance en snelheid een belangrijk onderdeel zijn van de algehele gebruikerservaring van je bezoekers. Dat is waarom we kiezen voor geoptimaliseerde WordPress hosting, waarom we CDNs installeren en waarom gebruik maken van caching plugins. Het is allemaal bedoeld om te zorgen dat onze websites snel blijven draaien. Maar betalen voor VPS of een CDN is niet voor iedereen haalbaar of noodzakelijk. Wanneer je webverkeer toeneemt, moet je echter wel iets doen om de druk op de servers te verlichten. Een goed idee is om eens een kritische blik te werpen op je WordPress plugins. Het zou namelijk heel goed kunnen dat een van je plugins de oorzaak is van je trage website. Maar wat maakt een WordPress plugin traag?

Wat maakt een WordPress plugin traag?

Kun je teveel WordPress plugins hebben? Wel, het gaat niet om het aantal plugins, maar om wat de plugins die je hebt geïnstalleerd doen. Sommige plugins zijn slecht gecodeerd, verouderd, of doen bepaalde verzoeken die je site trager kunnen maken. Zelfs de beste en meest populaire plugins kunnen een negatieve impact hebben op de performance van je WordPress site – ook al merk je daar misschien zelf niets van.

De meest veelvoorkomende redenen dat een goede WordPress plugin een site trager kan maken:

  • De plugin roept bestanden aan en laadt scripts voor pagina’s waar dat niet nodig is. Zo worden er onnodige server requests gemaakt.
  • De plugin werkt met een externe API om content binnen te halen (denk bijvoorbeeld aan een social media feed). Je bezoekers moeten dus niet alleen wachten tot de data die op jouw server staat geladen is, maar ook tot de API het verzoek van andermans server heeft verwerkt.
  • De plugin trackt onnodige of grote hoeveelheden data en logt deze informatie in de database. Elke keer dat de database wordt aangeroepen, moet de server een nieuw MySQL verzoek maken.
  • De plugin voert zoekopdrachten uit binnen een MySQL tabel en belast daardoor het systeem wanneer het tegelijkertijd probeert om meer essentiële activiteiten uit te voeren.

Morgen vertellen we je welke populaire WordPress plugins erom bekend staan je website trager te maken – en geven we een aantal alternatieven.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.