WordPress is het meest gebruikte CMS van 2016

WordPress is het meest gebruikte CMS van 2016

Op basis van data van BuiltWith hebben Hostingfacts en Trellis een uitgebreide infographic gemaakt. Daarin wordt bewezen wat wij eigenlijk allang wisten: WordPress is in 2016 wederom het populairste en dus ook het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) om websites mee te bouwen. Inmiddels draait meer dan een kwart van alle websites op WordPress.

Top 10 meest gebruikte CMS systemen

Op de tweede plek staat Joomla, dat in 2005 werd geïntroduceerd. Maar Joomla staat wel ver onder WordPress; waar meer dan 25% van alle sites op WordPress draait, draait slechts 0,7% op Joomla. Op de derde plek staat het Wix platform, gevolgd door haar belangrijkste concurrent Squarespace. De rest van de top 10 wordt bezet door Telerik Sitefinity, Weebly, Drupal, Typo3, 1&1 Website Builder en Jimdo. Zeven van de tien meest gebruikte CMS systemen laten een stijgende lijn zien. Alleen Joomla, Typo3 en Jimdo lijken minder populair ten opzichte van voorgaande jaren.

Meest gebruikte CMS systemen per sector

Wat sectors betreft is WordPress vooral een populaire keuze voor zakelijke websites, nieuwswebsites en technologie gerelateerde websites. Joomla blijft nog altijd een populaire keuze als het aankomt op educatieve websites, terwijl Wix veel wordt gebruikt voor de entertainment sector.

Meest gebruikte CMS systemen per land

WordPress is in elk land het populairste platform, en is daarom weggelaten in het locatie gedeelte van de infographic. In Italië is na WordPress Joomla het meest gebruikte CMS systeem, in Frankrijk en Canada is dat Drupal en in China Typo3. In de Verenigde Staten lijkt naast WordPress Weebly erg geliefd, terwijl men in het Verenigd Koninkrijk de voorkeur geeft aan 1&1 Website Builder.

Overige CMS systemen

Onder in de infographic kun je ook zien hoe de overige CMS systemen het doen. Onder andere Artistreer, Tumblr, Adobe Experience Manager, Expression Engine en Ghost zijn in de vergelijking meegenomen.

meest gebruikte cms

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.