WordPress functies die je nog niet kende – deel 1

WordPress functies die je nog niet kende – deel 1

Wat extra functionaliteit toevoegen aan WordPress is een kwestie van een plugin installeren. Met letterlijk duizenden plugins om uit te kiezen – zowel gratis als premium plugins – ben je ongetwijfeld al bekend met een behoorlijke hoeveelheid extra WordPress functies. Vandaag willen we je echter laten kennismaken met 5 WordPress functies die je waarschijnlijk nog niet kende – én de plugins waarmee je van deze functies gebruik kunt maken.

5 WordPress functies die je nog niet kende

1. Factureren

De beste dag van de maand is payday. Maar als je een freelancer bent, dan komen de betalingen niet automatisch op je bankrekening terecht; hiervoor moet je facturen sturen. En factureren kan een behoorlijk tijdrovend en vervelend klusje zijn. Als je ook een hekel hebt aan factureren, dan kan de Advanced Client Manager for WordPress plugin het proces een stuk aangenamer maken. Met deze plugin kun je eenvoudig professionele facturen creëren en versturen, gewoon vanaf je WordPress Dashboard. Je cliënten kunnen betalen via PayPal, en je kunt al je openstaande facturen gemakkelijk vanaf één plek beheren.

2. Bezoekers laten betalen met likes en shares

Wil je dat je content vaker op sociale media wordt gedeeld? Dan is de The Social Locker for WordPress plugin wellicht iets voor jou. Dit is één van de WordPress functies waarmee je gebruik kunt maken van het principe van content lockers; deze vragen bezoekers om kleine bijdrages, waarmee zij toegang krijgen tot premium, beschermde content. Met een sociale content locker betalen bezoekers echter niet met geld, maar met social shares en likes: de betaling vindt plaats in de vorm van een Tweet, een +1 of een Like. Als je goede content levert, zullen de meesten bezoekers dit als een eerlijke ruil zien. Social content lockers vormen een innovatieve manier om meer likes en shares te krijgen.

3. Front-end editing

Het WordPress Dashboard voelt voor veel WordPress gebruikers als een tweede huis; hier brengen we tenslotte behoorlijk wat tijd door met het schrijven van content. Maar voordat ik iets publiceer, moet ik zeker weten dat alles netjes is opgemaakt, zodat het er ook aan de ‘voorkant’ van mijn website goed uitziet. Dat is makkelijk zat, maar vereist wel wat heen en weer gereis tussen de back-end en de front-end. Mocht je de behoefte hebben om content op de front-end te schrijven, kijk dan eens naar de WordPress Website Embedder – Live Composer Addon plugin.

4. Het WordPress Dashboard Thema aanpassen

Net zoals vele andere WordPress gebruikers breng ik dagelijks heel wat uurtjes door op het WordPress Dashboard. In versie 3.8 heeft het WordPress Dashboard een facelift gekregen, en sindsdien ziet het er een stuk aantrekkelijker uit. Maar zelfs de verbeterde esthetiek kan soms wat saai worden. Wil je je Dashboard een radicale make-over geven, dan heb je het Forest Revolution WordPress Admin Theme nodig. Deze heeft geen invloed op de live versie (front-end) van je website, maar maakt je Dashboard wel een stuk mooier.

5. WordPress Preloaders instellen

Je weet inmiddels wel dat de snelheid van je website van essentieel belang is – daar hebben we hier al het één en ander over geschreven.

Als je de (hopelijk zeer korte) wachttijd van je bezoekers wat draaglijker wil maken, dan is de PrettyLoader Flat Page Preloader for WordPress plugin precies wat je nodig hebt.

PrettyLoader laat schitterende geanimeerde ‘spinners’ zien terwijl je website laad. Er zijn 22 spinners en 5 stijlvolle overgangseffecten om uit te kiezen.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.