Een WordPress bericht kopiëren met één klik? Dat doe je zo!

Een WordPress bericht kopiëren met één klik? Dat doe je zo!

Een WordPress bericht kopiëren stelt je in staat om aan het bericht te werken zonder de originele versie te beïnvloeden. In dit artikel leggen we uit hoe je met één muisklik een WordPress bericht kunt kopiëren, inclusief alle instellingen.

Waarom zou je een WordPress bericht kopiëren?

Als je bezig bent met een nieuw ontwerp van je website, wil je waarschijnlijk de content van een bestaande pagina kopiëren en plakken. Natuurlijk kun je een pagina bewerken en de content in een nieuw concept kopiëren. Het probleem met deze methode is dat alle andere elementen, zoals uitgelichte afbeeldingen, SEO data, pagina templates en dergelijke dan niet worden meegenomen. Daarom is het handig om WordPress pagina’s simpelweg te kunnen kopiëren. Hetzelfde geldt voor WordPress berichten. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat je bepaalde berichten wil herschrijven, maar de oude versie wel wil bewaren.

Een WordPress bericht kopiëren

De makkelijkste manier om een WordPress bericht of pagina te kopiëren is met behulp van de Duplicate Post plugin. Na het downloaden en activeren van de plugin ga je in je WordPress Dashboard naar Berichten > Alle berichten. Je ziet dan twee nieuwe linkjes: Clone en New Draft.

wordpress pagina kopieren

Als je nu op Clone klikt wordt er simpelweg een kopie van de pagina gemaakt. Met de New Draft optie wordt er niet alleen een kopie gemaakt, maar wordt de kopie ook meteen in de editor geopend zodat je er direct mee aan de slag kunt. Deze opties krijg je ook voor WordPress pagina’s.

Plugin instellingen aanpassen

Bij Instellingen > Duplicate Post kun je de Duplicate Post plugin aanpassen door ondersteuning voor custom post types in te schakelen, beperkingen voor specifieke gebruikers in te stellen, en te kiezen wat er precies gekopieerd moet worden bij het maken van een kopie.

wordpress bericht kopieren instellingen

Duplicate Post is een hele simpele plugin, maar hij werkt prima!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.