WordPress 6.4 “Shirley” is uit | WP Handleiding

WordPress 6.4 “Shirley” is uit

WordPress 6.4 “Shirley” is nu beschikbaar. Deze WordPress update, vernoemd naar de Amerikaanse jazz pianist en zangeres Shirley Horn, introduceert het nieuwe Twenty Twenty-Four thema plus een batch met nieuwe tools en verbeteringen. Hieronder zetten we een aantal van de hoogtepunten voor je op een rijtje!

Wat is er nieuw in WordPress 6.4 “Shirley”?

Twenty Twenty-Four

WordPress 6.4 “Shirley” introduceert een gloednieuw standaard thema: Twenty Twenty-Four. Dit veelzijdige en flexibele WordPress thema is geschikt voor een breed scala aan websites. Het thema bevat meer dan 35 templates en patronen, plus drie verschillende demo sites voor bloggers, fotografen en ondernemers. De live demo laat zien welke patronen en stijlvariaties er zoal beschikbaar zijn in Twenty Twenty-Four.

Afbeelding via WordPress.org

Lightbox feature

WordPress 6.4 integreert core ondersteuning om afbeeldingen in een lightbox te laden. Het is een eenvoudige maar elegante feature waarmee de bezoekers van je website met slechts één klik grote versies van afbeeldingen kunnen bekijken zonder de pagina te verlaten. De lightbox kan per afbeelding worden ingeschakeld of op de hele website.

Block Hooks

Block hooks zijn een nieuwe feature voor ontwikkelaars, oorspronkelijk geïmplementeerd in Gutenberg 16.4 om het invoegen van blokken te automatiseren. Ontwikkelaars kunnen hiermee specificeren waar een blok zal worden ingevoegd, bijvoorbeeld voor of na een template. Gebruikers kunnen de blokken na het invoegen uiteraard verplaatsen met behulp van de editor tools.

Nieuw design voor het Command Palette

Het Command Palette, dat in WordPress 6.3 “Lionel” werd geïntroduceerd, heeft in WordPress 6.4 een nieuw design gekregen. En terecht, want er komen steeds meer commands beschikbaar die je helpen om taken efficiënter uit te voeren. De tool is beschikbaar in zowel de Post Editor als de Site Editor en bevat specifieke contextuele commando’s waarmee je een hoop tijd kunt besparen.

Afbeelding via WordPress.org

Meer weten over WordPress 6.4?

WordPress 6.4 bevat nog meer nieuwe features, plus meer dan 100 performance-gerelateerde updates en allerlei verbeteringen met betrekking tot toegankelijkheid. Voor een compleet overzicht van alle vernieuwingen in deze update kun je de officiële aankondiging van WordPress 6.4 “Shirley” op het WordPress.org blog lezen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.