WordPress 5.0 Release Candidate is nu beschikbaar

WordPress 5.0 Release Candidate is nu beschikbaar

Gisteren plaatste Matias Ventura een nieuwe blogpost op WordPress.org om ons te informeren dat de eerste WordPress 5.0 Release Candidate nu beschikbaar is. De officiële releasedatum voor WordPress 5.0 stond eerder gepland voor 27 november, maar dit wordt nu uitgesteld zodat mensen meer tijd hebben om de WordPress 5.0 Release Candidate volledig te testen. Op basis van de feedback op de RC zal spoedig een definitieve releasedatum worden aangekondigd.

WordPress 5.0 Release Candidate: Wat kunnen we verwachten van 5.0?

WordPress 5.0 Release Candidate

WordPress 5.0 introduceert de new block-based post editor, Gutenberg. Dit is de eerste stap naar een meer gestroomlijnde gebruikerservaring van WordPress. Gutenberg biedt meer flexibiliteit met betrekking tot hoe content wordt weergegeven.

De block editor wordt inmiddels al op meer dan een miljoen websites gebruikt, en het Gutenberg team denkt dat het klaar is om op alle WordPress websites gebruikt te worden. Maar ze begrijpen heel goed dat sommige websites en gebruikers wat extra tijd nodig hebben. Als dat ook voor jou geldt, dan raden we je aan om de Classic Editor plugin te installeren. Op die manier kun je gewoon de oude editor blijven gebruiken wanneer je upgrade naar WordPress 5.0.

 

Lees ook: Classic Editor gebruiken in plaats van Gutenberg: 2 methodes

 

Twenty Nineteen is het nieuwe standaard thema van WordPress. Uiteraard biedt dit thema allerlei custom stijlen voor de Gutenberg blocks die in 5.0 standaard beschikbaar zijn. Twenty Nineteen is super flexibel, waardoor het geschikt is voor allerlei soorten websites. Of dat nu een zakelijke website, een fotoblog of een non-profit initiatief is. Alle voorgaande standaard thema’s, van Twenty Ten tot aan Twenty Seventeen, zijn geüpdatet om de nieuwe block editor te ondersteunen.

WordPress 5.0 biedt ook ondersteuning voor de komende PHP 7.3 release; als je een oudere versie gebruikt, dan raden we je aan om te updaten.

Wil je weten wat er allemaal veranderd is sinds WordPress 5.0 Beta 5, dan kun je deze blogpost raadplegen.

Hoe jij kunt helpen

Mocht dit allemaal nieuw voor je zijn: Een Release Candidate (RC) is een bèta versie met de potentie om het uiteindelijke product te worden, dat klaar staat om uitgerold te worden tenzij er ernstige bugs opduiken.WordPress 5.0 Release Candidate is een belangrijke mijlpaal, en het WordPress team kan je hulp goed gebruiken. Dus als je WordPress 5.0 nog niet geprobeerd hebt is nu de tijd!

Om WordPress 5.0 uit te testen kun je de WordPress Beta Tester plugin downloaden of de WordPress 5.0 Release Candidate hier downloaden(zip).

Als je denkt dat je een bug hebt gevonden, kun je dit melden op het support forum. Een lijst van bekende bugs is hier te vinden.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.