WordPress 4.7 Vaughan is nu beschikbaar!

WordPress 4.7 Vaughan is nu beschikbaar!

WordPress versie 4.7, “Vaughan” genoemd ter ere van de legendarische jazz vocaliste Sarah “Sassy” Vaughan, is nu beschikbaar als download of update in je WordPress Dashboard. In dit artikel zetten we de belangrijkste nieuwe features van WordPress 4.7 voor je op een rijtje.

WordPress 4.7 Vaughan features

Twenty Seventeen

Twenty Seventeen is het nieuwe standaard thema van WordPress voor 2017, en brengt je site tot leven met meeslepende uitgelichte afbeeldingen en video headers. De focus ligt op zakelijke websites, en je kunt heel veel customizen met widgets, navigatie, sociale menu’s, een logo, custom kleuren en meer. Twenty Seventeen  is uiteraard 100% responsive.

Thema content

Om te zorgen dat je een goede basis hebt om je nieuwe WordPress website te ontwikkelen, kunnen individuele thema’s nu ‘starter content’ verstrekken. Dit kan variëren van het plaatsen van een zakelijke informatie widget op de meest geschikte plek, tot het verstrekken van een voorbeeld menu met sociale icoontjes. Maar maak je geen zorgen – er zal niets nieuws op de website verschijnen tot je klaar bent om je eerste setup te publiceren.

Shortcuts bewerken

Om je te laten zien welke delen van je website aangepast worden, verschijnen er icoontjes bij de live preview. Je klikt simpelweg op een shortcut en kunt direct aan de slag met bewerken. In combinatie met de ‘starter content’ kun je hierdoor nog sneller een nieuwe website online zetten.

Video Headers

Soms is een grote atmosferische video in je header precies wat je nodig hebt om te laten zien wat je allemaal te bieden hebt. Met Twenty Seventeen kun je dit direct uitproberen.

Menu’s bouwen

Veel menu’s bevatten links naar de pagina’s van je website, maar wat als je die pagina’s nog niet klaar hebt? Nu kun je nieuwe pagina’s toevoegen terwijl je je menu’s bouwt, zonder dat je de customizer hoeft te verlaten. Zodra je je aanpassingen gepubliceerd hebt, staan je nieuwe pagina’s al klaar om met content te vullen.

Custom CSS

Soms moet je zelf een paar visuele aanpassingen doen om je website perfect te maken. WordPress 4.7 Vaughan biedt je de mogelijkheid om custom CSS toe te voegen én direct te bekijken hoe de veranderingen je site beïnvloeden. De live preview functie zorgt dat je snel kunt werken, zonder dat je steeds de pagina moet verversen.

PDF Thumbnail Previews

Je documenten beheren wordt met WordPress 4.7 nog makkelijker. Als je een PDF bestand upload, wordt er automatisch een thumbnail afbeelding gegenereerd. Op die manier kun je al je documenten beter uit elkaar houden en sneller vinden wat je zoekt.

Dashboard taal

Als jij WordPress in het Nederlands hebt ingesteld, hoeft dat nog niet te betekenen dat alle andere admins die taal ook prefereren. Met WordPress 4.7 Vaughan kun je meer talen aan je website toevoegen. Aan de gebruikersprofielen wordt een taal optie toegevoegd, zodat elke admin zelf de gewenste taal kan selecteren.

REST API Content Endpoints

WordPress 4.7 introduceert REST API endpoints voor berichten, reacties, voorwaarden, gebruikers, meta en instellingen. Content endpoints verstrekken door machines leesbare externe toegang tot je site, met een duidelijke interface. Dit opent deuren voor nieuwe en innovatieve methodes om plugins, thema’s, apps en meer te gebruiken. Raadpleeg de REST API referentie voor meer informatie.

Ook voor WordPress ontwikkelaars zijn er een aantal verbeteringen doorgevoerd. We horen graag wat jij vind van WordPress 4.7!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.