WordPress 4.6 “Pepper” is uit!

WordPress 4.6 “Pepper” is uit!

WordPress 4.6, dat “Pepper” is genoemd ter ere van de jazz saxophonist Park Frederick “Pepper” Adams III, is nu beschikbaar in je WordPress Dashboard. De nieuwe functionaliteiten in WordPress 4.6 helpen je om je op de belangrijke zaken te concentreren, terwijl ze er tegelijkertijd voor zorgen dat je je meer thuis voelt.

In dit artikel zetten we kort op een rijtje wat je van deze nieuwe WordPress versie kunt verwachten.

WordPress 4.6 Dashboard

Gestroomlijnde updates

Het updaten, installeren en verwijderen van je plugins en thema’s is nu nog aangenamer. Alle acties kunnen gewoon vanaf dezelfde pagina worden uitgevoerd.

Standaard lettertypes

Het WordPress Dashboard maakt nu gebruik van de lettertypes die je al hebt, waardoor alles sneller geladen wordt en je je meer thuis voelt, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Inline link controle

Eén van de verbeteringen in de editor is dat WordPress nu automatisch controleert of je niet per ongeluk een link naar https://wordpress.org/example.org in je tekst hebt gezet.

Content herstellen

Terwijl je typt, slaat WordPress je content in de browser op. Het herstellen van opgeslagen content is in WordPress 4.6 nog eenvoudiger.

WordPress 4.6 onder de motorkap

Resource Hints

Resource Hints helpt browsers bepalen welke bronnen ze moeten ophalen en opnieuw moeten verwerken. WordPress 4.6 voert deze automatisch toe voor je stijlen en scriptjes, waardoor je website nog sneller wordt.

Robuuste Requests

De http API maakt nu gebruik van de Requests bibliotheek, waardoor de standaard http ondersteuning wordt verbetert. Er zijn hoofdletter-ongevoelige koppen, parallelle http verzoeken en ondersteuning voor Geïnternationaliseerde Domeinnamen toegevoegd.

WP_Term_Query en WP_Post_Type

De nieuwe WP_Term_Query klasse geeft meer flexibiliteit aan query term informatie, terwijl het nieuwe WP_Post_Type object interacties met post types voorspelbaarder maakt.

Meta Registratie API

De Meta Registratie API is uitgebreid met ondersteuning voor types, beschrijvingen en REST API zichtbaarheid.

On Demand vertalingen

WordPress installeert en gebruikt de nieuwste taalpakketten voor je plugins en thema’s zodra deze beschikbaar zijn op de community van vertalers op WordPress.org.

JavaScript bibliotheek updates

Masonry 3.3.2, imagesLoaded 3.2.0, MediaElement.js 2.22.0, TinyMCE 4.4.1 en Backbone.js 1.3.3 zijn gebundeld.

Customizer API’s voor het instellen van validatie en notificaties

Instellingen hebben nu een API om validatie beperkingen te handhaven. Daarbij ondersteunen de customizer controls nu notificaties, die worden gebruikt om validatie foutmeldingen weer te geven in plaats van dat ze zwijgend falen.

Multisite nu sneller dan ooit

Uitgebreide site queries verbeteren de netwerk admin ervaring. De toegevoegde WP_Site_Query en WP_Network_Query helpen om gemakkelijker geavanceerde queries te creëren.

Hier kun je een kort introductiefilmpje over WordPress 4.6 bekijken.

WordPress handleiding voor WordPress 4.6?

Wij hebben alle WP Handleidingen aangepast naar aanleiding van de nieuwe major update van WordPress naar WordPress 4.6. U kunt de nieuwe handleiding voor WordPress 4.6. hier bestellen.

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.