WordCamp Incubator 2.0

WordCamp Incubator 2.0

In 2017 werden er wereldwijd meer dan 120 WordCamps georganiseerd. Deze informele evenementen worden opgezet door teams van lokale, gepassioneerde WordPress gebruikers die graag hun gemeenschap willen laten groeien en regelmatig met elkaar afspreken om ervaringen, tips en ideeën uit te wisselen. Het komt echter weleens voor dat zo’n team, ondanks hun enthousiasme, niet genoeg mensen bij elkaar kan krijgen om een WordCamp te realiseren. Om te helpen dit probleem op te lossen, introduceerde WordPress in 2016 het WordCamp Incubator program.

WordCamp Incubator

Het doel van het Incubator programma is om teams te helpen WordPress in ondergewaardeerde gebieden te verspreiden, middels het verstrekken van organisatorische ondersteuning voor hun eerste WordCamp evenement. In 2016 werkten leden van het globale community team samen met vrijwilligers in drie steden – Denpasar (Bali), Harare (Zimbabwe) en Medellín (Colombia) – om zo lokale WordCamps mogelijk te maken. Alle drie deze WordCamp Incubators waren een groot succes, en daarom brengt WordPress het Incubator programma terug in 2018.

WordCamp organiseren?

Heb je altijd al een WordCamp in je stad willen organiseren? Maar lukt het niet om voldoende mensen bij elkaar te krijgen, of weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan is dit je kans! WordPress zal de komende weken aanvragen accepteren en vervolgens met alle aanvragers contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken. De gekozen steden worden eind maart bekend gemaakt.

Om je aan te melden voor WordCamp Incubator moet je de aanvraag voor 15 maart 2018 versturen. Je hoeft hierbij geen specifieke informatie in te vullen; het is slechts een formulier om WordPress te laten weten dat je interesse hebt. Het is ook mogelijk om je stad te nomineren, zelfs als je niet de hoofdorganisator wilt zijn. Maar om succes te hebben zijn er lokale vrijwilligers nodig. Het is dus wel van belang om alleen steden waar je woont of werkt te nomineren, zodat ze in elk geval één lokale connectie hebben.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.