WooCommerce webshops gaan dit jaar meer dan $10 miljard opbrengen

WooCommerce webshops gaan dit jaar meer dan $10 miljard opbrengen

Op 19 oktober, tijdens de 3e jaarlijkse WooConf, de officiële WooCommerce conferentie, gaf WooCommerce hoofd Todd Wilkens een overzicht van de prestaties van het afgelopen jaar, én blikte hij vooruit op wat er komen gaat. Volgens een conservatieve schatting zouden WooCommerce webshops in 2017 gezamenlijk meer dan $10 miljard opbrengen.

Meer dan $10 miljard opbrengst voor WooCommerce webshops

Wilkens begon met wat interessante cijfers. Zo is WooCommerce inmiddels 32,472,449 keer gedownload, en zijn er meer dan 3,000,000 actieve installaties. WooCommerce wordt zowel door kleine als door middelgrote en grote ondernemingen gebruikt, in meer dan 60 verschillende landen.

Volgens Wilkens zullen WooCommerce webshops dit jaar gezamenlijk meer dan $10 miljard opbrengen, en de sales zouden zelfs de $15 miljard kunnen aantikken. De verkoop via WooCommerce extensions zal naar verwachting meer dan $30 miljard opbrengen.

woocommerce webshops

Verbeteringen in WooCommerce

Onder leiding van John Maeda is WooCommerce momenteel bezig met investeringen in hun design en user experience. Daarnaast investeert het bedrijf in gebruikersonderzoeken, testen, interviews, en feedback. Hij erkende dat gebruikers problemen hadden toen ze hun websites eerder dit jaar een upgrade gaven naar WooCommerce 3.0, en zei dat deze ervaring ertoe heeft geleid dat ze meer aandacht gaan besteden aan betrouwbare upgrades en onderhoudswerkzaamheden.

woocommerce webshops

In de nabije toekomst kunnen we nog meer verbeteringen in WooCommerce verwachten, waaronder meer tools om inzicht te krijgen in hoe een webshop ervoor staat, gesimplificeerde checkout processen, en snellere tabellen die speciaal ontworpen zijn voor e-commerce. Er komen meer geïntegreerde diensten, zodat WooCommerce standaard meer gaat doen. De Stripe en PayPal extensies voor WooCommerce werden in 2016 al gratis beschikbaar gemaakt, en betalingsintegraties worden steeds eenvoudiger. Ook is WooCommerce flink aan het investeren in een goede basis voor een cloud dienst, die wordt gebouwd op de kracht, ervaring en bestaande infrastructuur van Automattic, en wordt de markt opengesteld voor WooCommerce extensie ontwikkelaars.

Tot slot

WooCommerce is veel meer dan een WordPress plugin. Het is een platform met een bloeiend ecosysteem. Degenen die met WooCommerce werken kunnen de komende maanden flink wat verbeteringen aan zowel de website als het platform zelf verwachten. We houden je op de hoogte!

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.