WooCommerce voorraden synchroniseren met een fysieke locatie | WP Handleiding

WooCommerce voorraden synchroniseren met een fysieke locatie

Een van de grootste uitdagingen van het runnen van mijn een online shop is het inventarisbeheer. De WooCommerce shop die ik beheer voor een kleine uitgeverij loopt lekker, maar toen een van onze publicaties ineens razend populair werd, raakten we al snel het overzicht kwijt. We hebben namelijk niet alleen de particuliere verkopen via de webshop, maar ook de zakelijke verkopen aan boekhandels én de in-person sales op beurzen en boekpresentaties. Andere WooCommerce sites zullen met een vergelijkbaar probleem te maken hebben als ze naast de online shop bijvoorbeeld ook een fysieke winkel hebben. WooCommerce voorraden synchroniseren met een fysieke locatie wordt echter een stuk eenvoudiger als je gebruik maakt van een zogeheten point of sale (POS) extensie voor WooCommerce. Hieronder hebben we de drie beste opties voor je uitgelicht!

WooCommerce voorraden synchroniseren: 3 plugins 

#1. FooSales for WooCommerce

FooSales is een veilig POS systeem voor WooCommerce, waarmee je je inventaris, bestellingen en klantgegevens kunt synchroniseren. Deze extensie kan tevens gecombineerd worden met veel verschillende kaartlezers, barcode scanners, printers en soortgelijke apparaten. Het is overigens de enige POS plugin voor WooCommerce die direct met Square integreert.

Prijs: $15,75 per maand

#2. Point of Sale for WooCommerce

Point of Sale for WooCommerce  transformeert elke webbrowser (bijvoorbeeld op een tablet of smartphone) in een kassa. Dit maakt het mogelijk voor klanten van je fysieke locaties om snel en gemakkelijk een bestelling te plaatsen, zonder dat ze hoeven te wachten tot een medewerker tijd heeft om ze te helpen. Deze extensie creëert bovendien één overzichtelijke interface voor zowel je WooCommerce shop als je fysieke locatie(s), wat het beheren van je voorraden een stuk eenvoudiger maakt.

Prijs: $16,95 per maand

#3. Square for WooCommerce

De Square for WooCommerce extensie is uitermate geschikt voor wie al gebruik maakt van de Square POS, en de behoefte heeft om online en in-person verkopen samen te beheren. De plugin is speciaal ontworpen om inventaris- en bestelgegevens van je Square POS met die van je WooCommerce shop te integreren. Nadat je de plugin hebt geïnstalleerd en geactiveerd, hoef je slechts eenmalig je WooCommerce producten in Square te importeren. Daarna worden nieuwe producten die je in WooCommerce aanmaakt automatisch aan Square toegevoegd.

Prijs: Gratis – je betaalt een kleine fee voor elke transactie

 

 

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.