Zo zet je jouw WooCommerce shop gemakkelijk op pauze

Zo zet je je WooCommerce shop op pauze

Zelfs wanneer je gebruik maakt van oplossingen om je WooCommerce shop onderweg te beheren, kan het voorkomen dat je je WooCommerce shop op pauze wilt zetten. Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat en graag even offline wilt zijn, of omdat je wegens persoonlijke omstandigheden even geen tijd hebt om bestellingen te verwerken. In dit blog artikel leggen we uit hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Hoe kan ik het beste mijn WooCommerce shop op pauze zetten?

Een van de betere oplossingen om je WooCommerce shop op pauze te zetten is de Woo Store Vacation extensie. Deze gratis plugin, die beschikbaar is via WordPress.org, zorgt ervoor dat je webshop, inclusief je producten, gewoon zichtbaar blijven tijdens je afwezigheid. Op die manier wordt je ranking in zoekmachines niet beïnvloed en kunnen bezoekers nog steeds je assortiment bekijken.

Het voorkomt tevens 404 foutmeldingen wanneer bezoekers op een externe advertentie klikken die naar je site doorverwijst, of wanneer ze via een andere website in jouw webshop terecht komen. Het winkelwagentje en het checkout proces worden uitgeschakeld, zodat er geen transacties plaats kunnen vinden.

Je kunt dit handmatig inschakelen en uitschakelen, maar als je bijvoorbeeld op vakantie gaat kun je het ook automatiseren door vooraf ook de begin- en einddatum in te plannen. Daarnaast biedt Woo Store Vacation nog allerlei andere handige features. Hierbij kun je denken aan een melding die op alle pagina’s van je webshop wordt weergegeven en je bezoekers op de hoogte stelt van je tijdelijke afwezigheid. Als je weet wanneer je weer terug bent, is het raadzaam om dit te communiceren.

Heb je behoefte aan meer flexibiliteit? Dan kun je de premium versie van Woo Store Vacation overwegen. Hiermee is het mogelijk om een specifieke gebruikersgroep (zoals ingelogde gebruikers) wél nog bestellingen te laten plaatsen. Of je kunt de verkoop van specifieke producten, zoals digitale downloads, wel door laten gaan.

Tot slot

Het beheren van een webshop kan veel werk zijn. Je bent immers 24/7 open, en je wil je klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Je WooCommerce shop op pauze zetten vereist iets meer stappen dan simpelweg een ‘gesloten’ bordje op de deur hangen. Maar met de juiste voorbereiding kun je er met een gerust hart even tussenuit gaan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over bestellingen, bezoekers en rankings.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.