Hoe de WooCommerce Product Zoom plugin je helpt om meer te verkopen

Hoe de WooCommerce Product Zoom plugin je helpt om meer te verkopen

De meeste online shoppers zijn vrij voorzichtig als ze iets aanschaffen bij een nieuwe webshop. Ze lezen vaak eerst wat reviews en stellen vragen voor ze een aankoop doen. Een goede eigenschap, maar wel iets waar je als online marketeer of webshop beheerder rekening mee moet houden. Als je als nieuwe e-seller een betrouwbare reputatie wil opbouwen, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Eén van die dingen is het maken van kwalitatief hoogwaardige productafbeeldingen. Omdat veel online shoppers zich bewust zijn van de mogelijkheid dat een onbekende webshop frauduleuze producten zou kunnen verkopen, geven zij de voorkeur aan webshops waar ze full-sized afbeeldingen van het product kunnen bekijken. In dit artikel bespreken we de WooCommerce Product Zoom plugin, waarmee je bezoekers naar hartenlust kunnen inzoomen op je product afbeeldingen. Hoe triviaal het ook mag lijken, zo’n functionaliteit kan een enorme impact hebben op je conversies!

Over WooCommerce Product Zoom

WooCommerce Product Zoom is een nieuwe plugin die verkrijgbaar is via de WooCommerce store. De plugin is heel gebruiksvriendelijk, makkelijk in te stellen en biedt volop aanpassingsmogelijkheden. Zoals je misschien wel weet heeft WooCommerce 3.0 al een ingebouwde zoomfunctie. Hierbij heb je echter geen aanpassingsmogelijkheden en opties voor async loading. En dat is precies waar WooCommerce Product Zoom in uitblinkt. En hoewel de plugin voornamelijk gebruikt wordt voor het inzoomen op product afbeeldingen kan hij ook de laadtijd van je webshop een boost geven.

Belangrijke features

  • Responsive ontwerp

Omdat steeds meer mensen via hun smartphones online winkelen, is het belangrijk dat je webshop een uitstekende mobiele ervaring biedt. WooCommerce Product Zoom heeft een aparte gebruikersinterface, speciaal ontwikkeld voor mobiel gebruik.

  • Click-to-zoom

Veel webshops maken gebruik van een hover-to-zoom functie, maar dit wordt door de meeste gebruikers als vervelend en afleidend beschouwd. Met WooCommerce Product Zoom hebben je gebruikers zelf de keus of ze willen inzoomen of niet. Er is geen ‘hover’ trigger, en ze zullen alleen de full-sized afbeelding zien nadat ze erop hebben geklikt. Click-to-zoom geeft de gebruiker een gevoel van controle, en dat is natuurlijk ook in jouw voordeel.

  • Progressief laden van ingezoomde afbeeldingen

Als gebruikers moeten wachten tot de ingezoomde afbeelding is geladen, kan dit voor veel frustraties zorgen. WooCommerce Product Zoom slaagt er echter in om de grote afbeeldingen vrijwel onmiddellijk te laden zodra erop geklikt wordt.

  • Talloze aanpassingsmogelijkheden

De plugin biedt talloze aanpassingsmogelijkheden, zodat je je click-to-zoom functie perfect kunt laten aansluiten bij je huisstijl. Zo kun je bijvoorbeeld de positie van het venster, de aspect ratio, de borders en de zoom factors instellen.

  • Boost je laadtijden

De plugin laadt de full-sized afbeeldingen niet direct, maar pas zodra de gebruiker hierom vraagt. Dat betekent drastisch snellere laadtijden!

  • Uitstekende compatibiliteit

WooCommerce Product Zoom is compatible met vrijwel alle premium thema’s en plugins. En mocht de plugin onverhoopt toch niet (goed) werken, dan kun je een mailtje sturen naar info@festagency.com en dan krijg je gewoon je geld terug.

  • Zeer goede klantenservice

Het team achter WooCommerce Product Zoom is zeer behulpzaam en doet er alles aan om te zorgen dat jij een plezierige ervaring hebt met hun product. Loop je ergens tegenaan, dan kun je altijd bij ze terecht. Ook staan ze open voor suggesties om de plugin te verbeteren.

WooCommerce Product Zoom is hier te downloaden voor slechts $14.

 

 

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.