WooCommerce klanten doorverwijzen naar een speciale landingspagina

WooCommerce klanten doorverwijzen naar een speciale landingspagina

Op het moment dat een klant een bestelling heeft afgerond in je WooCommerce shop, zal hij in de meeste gevallen je website verlaten en doorgaan met zijn dagelijkse bezigheden. Maar dat hoeft niet per se. Je kunt ook WooCommerce klanten doorverwijzen naar een speciale landingspagina, met een cross-sell strategie. Zo kun je klanten laten zien wat je nog meer te bieden hebt behalve het product wat ze zojuist hebben gekocht.

Creatief zijn met je cross-sells

Een van de grootste uitdagingen van een online shop runnen is creatief zijn met je cross-sells! Er zijn verschillende manieren waarop je je klanten na een aankoop kunt benaderen; via email, direct op de check-out pagina of door naar een speciale pagina door te sturen. Cross-sells zijn de ideale manier om bestaande klanten te wijzen op de accessoires die je voor hun gekochte producten in je assortiment hebt. Het kan ook een prima manier zijn om ‘een zaadje in het hoofd te planten’ zoals men dat noemt. 

Er zijn tal van WooCommerce extensies te vinden waarmee je dergelijke cross-sells kunt automatiseren. Eén daarvan is WooCommerce Redirect Thank You, een premium WooCommerce extensie waarmee je je klanten na het afronden kunt doorverwijzen naar een bedankpagina – of welke pagina dan ook. 

WooCommerce klanten doorverwijzen met WooCommerce Redirect Thank You

In de instellingen van WooCommerce Redirect Thank You kun je WooCommerce klanten doorverwijzen naar een custom URL of een andere pagina op je website. 

Aangezien dit een globale instelling betreft is dit van toepassing op alle producten. Het is echter ook mogelijk om alleen de klanten door te verwijzen die een specifiek product gekocht hebben. Dat kan via de product pagina:

Behalve voor cross-sells leent deze plugin zich ook heel goed om WooCommerce klanten door te verwijzen naar instructievideo’s, upsells, speciale aanbiedingen, pagina’s waarop de garantie verlengd kan worden of nieuwsbrieven om op de hoogte te blijven van een bepaalde productserie.

Lees ook: Onvoltooide bestellingen in WooCommerce? Stuur klanten een automatische herinnering!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.