WooCommerce 5.5.2 repareert performance problemen na geforceerde security update

WooCommerce 5.5.2 repareert performance problemen na geforceerde security update

In navolging van de geforceerde security update die een kwetsbaarheid moest patchen, is vlak daarna WooCommerce 5.5.2 uitgerold. Dit vanwege de vele meldingen die binnenstroomden over performance problemen na de automatische 5.5.1 update van WooCommerce.

Geforceerde security update

De SQL Injection kwetsbaarheid was van invloed op versies 3.3 tot 5.5 van de WooCommerce plugin, evenals versies 3.5 tot 5.5 van de WooCommerce Blocks feature plugin. Vanwege het feit dat de kwetsbaarheid een ernstig risico vormde voor miljoenen WooCommerce installaties, werd de patch als geforceerde security update (versie 5.5.1) uitgerold. Vlak daarna kwamen er meldingen binnen van vele WooCommerce gebruikers, die geconfronteerd werden met serieuze performance problemen. Sommige gebruikers meldden database crashes na de automatische update, anderen spraken over een enorm trage webwinkel. Bij enkele gebruikers scheen de server zelfs plat te liggen. Het leek erop dat de gebruikers met een groot aantal producten in de database het hardst getroffen werden. 

Oorzaak performance problemen

Vanwege het grote aantal meldingen dat binnenstroomde na de geforceerde security update, ging het WooCommerce team direct aan de slag om de oorzaak van de performance problemen te achterhalen. Vorige week berichtte WooCommerce ontwikkelaar Adrian Duffell dat er in feite twee oorzaken waren vastgesteld:

  • Een trage SQL query die gebruikt wordt voor het ophalen van producten waarvan er weinig voorraad beschikbaar is;
  • Een REST API verzoek (dat deze SQL query uitvoert) werd in WooCommerce 5.5 vaker aangeroepen dan in voorgaande versies.

De combinatie van deze twee factoren leidde tot de performance problemen na het updaten naar WooCommerce 5.5. 

WooCommerce 5.5.2 installeren

Versie 5.5.2 bevat een patch die de performance problemen oplost. WooCommerce gebruikers krijgen dan ook het advies om zo snel mogelijk te updaten naar de meest recente versie. Degenen die workarounds hebben toegepast krijgen het advies deze te verwijderen nadat ze geüpdatet hebben naar WooCommerce 5.5.2.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.