Google’s Web Stories for WordPress plugin is nu officieel beschikbaar

Google’s Web Stories for WordPress plugin is nu officieel beschikbaar

Tweeënhalve maand na de lancering van de publieke bèta versie heeft Google haar Web Stories for WordPress plugin officieel gelanceerd. De plugin, die gratis beschikbaar is op WordPress.org, heeft inmiddels al meer dan 10.000 actieve installaties.

Web Stories, wat zijn dat ook al weer?

Web Stories zijn een relatief nieuw concept dat voornamelijk gericht is op mobiele gebruikers. Ze maken het mogelijk verhalen te vertellen middels kleine, makkelijk te consumeren stukken content, waarbij de focus meer ligt op afbeeldingen en video’s dan op tekst. Web Stories kunnen ook worden weergegeven in Google Afbeeldingen.

Over de plugin

De Web Stories for WordPress plugin is onderdeel van Google’s AMP project en creëert een visuele interface binnen WordPress om Stories te maken. De plugin heeft zich losgemaakt van de conventionele WordPress interface en biedt gebruikers een bijna Photoshop-achtige editor, die volledig middels drag-and-drop werkt. 

Features

Op dit moment biedt de plugin 8 kant-en-klare templates die binnen diverse niches gebruikt kunnen worden. Google heeft echter al aangekondigd in toekomstige updates meer templates te willen toevoegen. 

De Web Stories plugin biedt out-of-the-box ondersteuning voor Unsplash afbeeldingen en Coverr video’s. Media die afkomstig is van Unsplash en Coverr wordt echter off-site gehost en niet naar de WordPress mediabibliotheek gedownload. Dergelijke vormen van hotlinking waren bij de recente release van de Unsplash plugin al reden voor discussie, dus je moet voor jezelf de afweging maken of je dit een goed idee vindt. Google heeft aangekondigd dat er meer stock media integraties aankomen. Volgens een document dat via een GitHub ticket werd gedeeld, worden dit onder andere Google Photos en de GIF-sharing site Tenor.

Benieuwd naar de Web Stories for WordPress plugin?

Lijkt het je leuk om aan de slag te gaan met Web Stories? Download dan de Web Stories for WordPress plugin via WordPress.org (of installeer hem direct vanaf het WordPress dashboard) en probeer het eens uit!

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.