Wat doet de Yet Another Related Posts Plugin

Wat doet de Yet Another Related Posts Plugin

Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) biedt je de mogelijkheid om artikelen, blogposts, en andere content die gerelateerd is aan de huidige post, aan je bezoekers te tonen. Op die manier kun je lezers bekendmaken met andere relevante content op je website, die voor hen wellicht interessant zou kunnen zijn. Door middel van een geavanceerd algoritme waarin titels, content, tags en categorieën worden meegenomen, vindt YARPP moeiteloos gerelateerde content op jouw site.

De plugin kun je hier downloaden.

Yet Another Related Posts Plugin voor WordPress

YARPP Basic

YARPP Basic biedt handige standaard features. Je kunt zowel posts en pagina’s als custom post types laten zien die gerelateerd zijn aan de huidige content. Je kunt kiezen of je de gerelateerde content wilt laten zien in een list view of met thumbnails. Ook kun je gerelateerde posts laten zien in RSS feeds. Je kunt tevens een timeframe aan je Related Posts koppelen, wat heel handig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld alleen gerelateerde content wil tonen die in het afgelopen jaar is gepost. Op die manier voorkom je verouderde resultaten.

YARPP Pro

Wil je het allemaal nog iets serieuzer aanpakken, dan is YARPP Pro wellicht een betere optie. Hiermee kun je alles wat je met YARPP Basic ook kan, en meer. Heb je meerdere websites, dan kun je hiermee ook gerelateerde content van meerdere sites laten zien. Je kunt geld verdienen door relevante gesponsorde content te tonen, en je kunt je product of dienst gemakkelijker op andere sites promoten. Daarnaast heb je meer opties met betrekking tot het customizen van je thumbnail layout, en kun je indien gewenst een gedetailleerd rapport inzien over je lijst met gerelateerde content.

Yet Another Related Posts Plugin voorbeelden

Installatie van de Yet Another Related Posts Plugin

De Yet Another Related Posts Plugin vereist PHP 5 en MySQL 4.1. Het werkt op WordPress 3.3 en daarboven. Enige kennis van PHP is wel handig met deze plugin. De plugin kun je hier downloaden.

Het installeren van de plugin is heel eenvoudig:

  • Kopieer de folder in je wp-content/plugins/  directory en activeer de plugin
  • Ga naar de Related Posts (YARPP) settings pagina om je instellingen te wijzigen.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de plugin op te zoeken via het navigatiemenu PLUGINS > NIEUWE PLUGIN en vervolgens de plugin te installeren en te activeren.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.