Waarom zou je Facebook reacties moeten toevoegen aan je website

Waarom zou je Facebook reacties moeten toevoegen aan je website

Wanneer je je bezoekers de mogelijkheid geeft om via Facebook reacties te plaatsen op je WordPress berichten, dan biedt dit vele voordelen. Je verhoogt de sociale betrokkenheid en je stimuleert mensen om terug te komen, een conversatie aan te gaan en jouw content te delen. Met andere woorden, het toevoegen van Facebook reacties bied je de mogelijkheid om een echte online community te creëren.

Facebook toevoegen aan wordpress

WordPress biedt een aantal verschillende plugins die het implementeren van Facebook reacties heel makkelijk maakt. Je moet echter wel rekening houden met het feit dat comment secties een makkelijk doelwit zijn voor misbruik; mensen kunnen gaan spammen, beledigingen en bedreigingen posten. Hoewel er geen oplossing is die dit potentiele gevaar helemaal elimineert, is er wel een manier om het risico op misbruik drastisch te verlagen, namelijk door het gebruiken van de (gratis!) Facebook Comments plugin.

Waarom de Facebook Comments plugin?

  1. Minder kans op trolling

Een aantal uitzondering daargelaten maken de meeste mensen op Facebook gebruik van hun echte identiteit. Dit in tegenstelling tot andere comment oplossingen, zoals Disqus en Livefyre, waarbij mensen een account kunnen aanmaken met elke willekeurige naam. Facebook vereist om identiteitsinformatie te valideren, waardoor de kans op trolling wordt gereduceerd; online trolls houden van anonimiteit, dus als mensen andere willen beledigen, moeten ze dan doen onder hun echte naam. Natuurlijk zijn er altijd rotte appels die een manier vinden om het systeem te omzeilen, maar de meeste mensen nemen niet de moeite om een neppe Facebook account te creëren alleen om mensen online te beledigen.

  1. Minder spam

Spammen is een stuk lastiger met Facebook Comments. Dat komt doordat Facebook elke account die verdacht wordt van misbruik onmiddellijk zal blokkeren. De spammers moeten dan eerst een heel nieuwe Facebook account aanmaken voor ze weer verder kunnen spammen.

  1. Meer sociale betrokkenheid

Facebook is nog altijd het populairste sociale media platform ter wereld, dus als je een comment systeem hebt dat aan Facebook is gelinkt, dan heb je volop mogelijkheden om meer betrokkenheid te creëren. Mensen die je site nog niet hebben bezocht zouden kunnen zien dat één van hun vrienden een comment heeft geplaatst op jouw blogpost, en kunnen in de verleiding komen om te zien wat je hebt gepost. Zo kun je ook weer nieuwe bezoekers trekken.

  1. De comments met de meeste likes staan bovenaan

De comments die de meeste likes krijgen worden door Facebook bovenaan gezet. Op die manier zijn de comments die het meest worden gewaardeerd ook het eerste dat je bezoekers zien. Hierdoor worden ook de niet-relevante, beledigende en zinloze comments naar beneden gezet.

  1. Verhoogde geloofwaardigheid

Met Facebook Comments geven mensen commentaar onder hun echte naam en profielfoto’s. Dit verhoogd hun geloofwaardigheid, wat ook weer beter is voor de kwaliteit van de discussie.

Wil jij meer leren over Wordpress?

In de kennisbank vertellen we je alles over de belangrijkste onderwerpen

  • Snel en gemakkelijk contact met een WordPress expert
  • Ontvang als eerste nieuwtjes & leuke acties
  • Overleg met andere WordPress fans

Je WordPress vraag of probleem razendsnel opgelost met de hulp van een echte WordPress developer!

Join de grootste WordPress community van Nederland & stel je vraag via ons WordPress ticketsysteem.

Medaille-buddy

Blijf op de hoogte van het laatste WordPress nieuws.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.